Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Hidroelektrana “Mesići-Nova” isplatila se nakon samo tri i po godine

Hidroelektrana “Mesići-Nova” kod Rogatice, čija je ukupna investicija bila 10 miliona KM, poslije tri i po godine rada u potpunosti je isplatila i vratila uloženi novac, rekao je direktor Zavisnog preduzeća “Elektrodistribucija Pale” 

 

 

 

 

 

Hidroelektrana “Mesići-Nova” isplatila se nakon samo tri i po godine

 

Hidroelektrana “Mesići-Nova” kod Rogatice, čija je ukupna investicija bila 10 miliona KM, poslije tri i po godine rada u potpunosti je isplatila i vratila uloženi novac, rekao je direktor Zavisnog preduzeća “Elektrodistribucija Pale” Ljubomir Mrda.

 

“Za prvih pet mjeseci ove godine, zahvaljujući povoljnoj hidrološkoj situaciji, mi smo praktično ispunuli plan proizvodnje za ovu godinu. Kada to pogledamo, akumulirano, od dana kada je hidroelektrana puštena u rad, to je 96 gigabajt-časova električne energije, odnosno 10.154.000 KM”, rekao je Mrda novinarima.

 

On je napomenuo da je hidroelektrana sagrađena vlastitim sredstvima i zahvaljujući znanju zaposlenih.

 

“To je protočno-derivacioni tip hidroelektrane, a isprojektovana vrijednost proizvedene energije na godišnjem nivou je 23,5 gigavat-časova električne energije. U budućnosti ona će ostvarivati kroz poslovanje i prodaju elektrilne energije nova sredstva koja će bitu iskorištena za razvoj i nove investicije”, naveo je Mrda i dodao da je trenutno zaposleno 30 radnika.

 

On je naglasio da je ovaj objekat projektovan da proizvodi struju najmanje 70 godina i da se isplati ulagati u elektroenergetski sektor.

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version