Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Početna

Rogatica – Video zapis Bajram '91

Ekskluzivni materijal samo na rogatica.com. Ispracaj bajrama u Rogatici '91 imam na 2 DVD-a a radi se o video zapisima nastalim: po gradu, u Gornjoj dzamiji, na sporskom centru, u sali osnovne skole...Naravno svako od nas ce na njima prepoznati svoje najmilije, rodjake, komsije... a ja prepoznadoh nase sugradjane: iz Kruscice, sa Podljuna, iz Mahale, iz Male Zepe, sa Biljinovca, sa Rudog, sa Pticijaka. Obavezno pogledajte i pratite sljedece nastavke ima puno toga zanimljivog….

Klikova: 11283

Opširnije: Rogatica – Video zapis Bajram '91

Bajram i ramazan kod nane

Da se sjetimo malo ramazana, sehura i iftara provedenih u svojoj carsiji, svojoj mahali, svojoj dzamiji i sa svojom porodicom. Da se sjetimo bajrama i nasih starih nana i njihovih adeta i obicaja. Mnogi ce se ovdje prepoznati, a mnogi od vas ce suzu pustiti, odnosno suze same krecu i ne pitaju…Donosimo vam dramski obradjeno sjecanje, jednu emotivnu, dirljivu pricu jednog borca Armije BiH, ratnog vojnog invalida gdje se on sjeca svojih prvih ramazana i bajrama. Prica je…………..

Klikova: 11549

Opširnije: Bajram i ramazan kod nane

U susret nasim hadzijama

Prema informacijama koje imamo, za dva dana nam stizu nase hadzije nazad, svojim kucama. Naravno nas Mustafa i Abdulah ce ponovo zajedno sa nama dijeliti sudbinu ove nase stranice. Bili su jako dugo odsutni i nadamo se da ce uz boziju pomoc hairli stici kuci. Posebno se radujemo njihovim pricama koje ce ovdje biti ispricane uz bogatu podlogu fotografijama sa ovog nezaboravnog putovanja.

 

Bez obzira koliko se puta o hadzu pricalo uvijek je to interesantno, jer svako iz svog ugla to putovanje opisuje i svaka prica o istom dogadjaju je razlicita. Svako je dozivljava na poseban i osoban nacin.

 

Klikova: 11378

Opširnije: U susret nasim hadzijama

Ramazanski razgovori – 2011: mr. Zehra Alispahić

Pogledajte razgovor sa mr. Zehrom Alispahić emitovan u emisiji “Ramazanski razgovori” na Federalnoj televiziji, 2. 8. 2011 god. / 2. Ramazana 1432 h.g. Mr. Zehra Alispahić govori o ulozi i mjestu žene u bosanskohercegovačkom društvu. Voditelj i urednik emisije je Nedim Hrbat.

Klikova: 9104

Opširnije: Ramazanski razgovori – 2011: mr. Zehra Alispahić

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version