Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Pomoć za Bosnu

Ja sam ideju da se pomogne BIH iznio u svojoj radnoj sredini. U bolnici Horsens radi oko 1600 radnika i dosta njih se odazvalo. Akcija je bila otvorena dvije sedmice. Vecinom sam sam uz pomoć porodice sve to prebrao i sortirao te za BiH saljemsamo odabrano.

Klikova: 1843

Opširnije: Pomoć za Bosnu

Inicijativa za asfaltiranje puta Žepa - Pripećak

Željeli bismo da ona cesta kojom smo otišli, prije više od jednog desetljeća, ne ostane samo naša uspomena, nego da ova nova cesta bude i poticaj na češći povratak u rodni zavičaj, kao što se može vidjeti u nekim drugim selima, u kojima je sve više onih koji su davno odselili a koji sada obnavljaju svoja imanja i grade nove kuće.

Klikova: 4225

Opširnije: Inicijativa za asfaltiranje puta Žepa - Pripećak

Potresna priča o Zekiji Pezo majci a.r Zopa

Na stranici se sad diskutuje kako pomoći toj ženi? Sta znači pomoći? U takvoj situaciji u kakvoj se ona sada nalazi, može pomoći samo Bog. A ljudi? Ljudi jedino mogu pokazati da te nisu zaboravili. Šta time želim da kazem? Možemo se organizovati i, ako ništa drugo, pomoći toj ženi makar novčano. Kad si bolestan, pare ne mogu biti smetnja.

Klikova: 3569

Opširnije: Potresna priča o Zekiji Pezo majci a.r Zopa

Stipendija za Alemovu kćerku!

Razmišljao sam ovih dana, šta je to minimalno što bi se moglo uraditi za našeg rahmetli Alema. Ništa nam nije oporučio niti nam je nešto ostavio u amanet. Jer je on pored svih nama poznatih kvaliteta bio i između ostalog i izuzetno skroman…

Ali mi njegovi ahbabi ne bi bili to što jesmo ako ne bi pomogli njegovu familiju. Najbolji I najproduktivniji način jeste pomoći njegovu kćerku u školovanju. On bi onakav kakav je bio isto to učinio za nas.

Klikova: 3655

Opširnije: Stipendija za Alemovu kćerku!

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version