Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Ponovni POZIV na zajedničku akciju čišćenja mezarja!

Stiglo je proljeće i vrijeme je da se krene sa radovima na našim mezarjima u Rogatici. Ono što smo planirali uraditi ove godine su čišćenje i održavanje naših 12 mezarja i parcela i to Hrid, Isakovac, Šehovina, Careva džamija, Arnaudija, Ptičijak- Hapino, Nišani, Oplošče, Gladno groblje, Podhrid, Imamska parcela i Sudžaudinova džamija.

 

 

 

 

 

 

Ponovni POZIV na zajedničku akciju čišćenja mezarja! 

 

Dragi Rogatičanke i Rogatičani, 

 

Stiglo je proljeće i vrijeme je da se krene sa radovima na našim mezarjima u Rogatici. Ono što smo planirali uraditi ove godine su čišćenje i održavanje naših 12 mezarja i parcela i to Hrid, Isakovac, Šehovina, Careva džamija, Arnaudija, Ptičijak- Hapino, Nišani, Oplošče, Gladno groblje, Podhrid, Imamska parcela i Sudžaudinova džamija. Košenje i čišćenje ovih mezarja će uraditi Ermin Pavica osim Oplošća za koje će se pobriuti Memo Katica i za Imamsku parcelu i Sudžaudinovu džamiju zaduženi su efendija i Osman. Bez obzira na ovo planiramo ponovo organizovati zajedničko čišćenje mezarja kao i prošle godine. 

 

Stoga pozivamo sve Rogatičanke i Rogatičane da nam se priključite 12. maja u 10 sati u zajedničkoj akciji čišćenja mezarja naših najmilijih ali i onih čije mezare nema ko da obiđe. Na svakom mezarju će biti po jedna dežurna osoba iz džematskog odbora.  

 Zaduženi za pojedina mezarja su:  

 Hrid – Aida Ajanović;  

Isakovac  i Šehovina Meho Ajanović i Tarik Ćano;  

 Ptičijaki Nišani – Irfan Džiko ,  

 Oplošče– Memo Katica,  

 Gladnogroblje – Mirsad Džananović;  

 Podhrid– Asim Vražalica.  

 

Želja nam je da zajednički očistimo što više mezara od korova i naspemo zemlju u mezare u kojima nedostaje a ukoliko neko od vas ima u svojoj bašti viška  jorgovan, brezu, hadžibeg ili neku drugu ukrasnu granu ili grm bilo bi lijepo da to posadi uz ogradu i time ukrasi naša mezarja.  

  Da bismo okvirno znali koliko će nas biti prisutno molimo da se prijavite (nije obavezno) na moj e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili direktno nekom od članova džematskog odbora.  

 Alatke za rad je potrebno ponijeti i naravno dobru volju, a nakon rada organizovaćemo i zajednički ručak.  

 Više o prošlogodišnjim akcijama možete pogledati na sljedećim linkovima  

 http://www.rogatica.com/index.php/obavjestenja/48-obavjetenja/1854-proljetna-akcija-ienja-mezarja-hrid-i-ehovina-28-aprila-2012-godine 

 http://www.rogatica.com/index.php/vijesti/59-medzlis-iz-rogatica/913-akcija-ienja-mezarja-zahrid 

 http://www.rogatica.com/index.php/vijesti/59-medzlis-iz-rogatica/917-akcija-ienja-mezarja-zahrid-drugi-dan 

 Trava je na većini mezarja već pokošena a na nama je da uredimo pojedinačna mezarja, očistimo nišane i santrač naših najmilijih, njihovih kabur komšija kojima nema niko obići mezar, možda posadimo cvijeće, ukrasno grmlje, pokupimo koji kamen, proučimo Fatihu i sretnemo neke drage ljude, naše Rogatičanke i Rogatičane. Nadamo se da će nas ove godine biti puno više nego prošle! PODIJELITE OVU INFORMACIJU I UPOZNAJTE ŠTO VEĆI BROJ ROGATIČANA SA OVOM AKCIJOM- HVALA NA PODRŠCI!

 

 

 

 

 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version