Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Budimo odlučni da sačuvamo cjelovitost naše države i mir i sigurnost u njoj!

Tema današnje hutbe je Dan nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine 1992. – 2019. godina, a neposredan povod za nju je sjećanje na Dan nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, koji se danas obilježava samo na prostoru sa bošnjačkom većinom.

Klikova: 171

VLAST JE ODGOVORNOST, A NE PRIVILEGIJA

Billedresultat for hutba muderris

Braćo i sestre u islamu! Tema današnje hutbe je Vlast je odgovornost, a ne privilegija. Tema koja je pred nama je uvijek aktuelna, a posebno u danima u kojima se vodi bespoštedna predizborna kampanja.

Klikova: 434

HUTBA: DVADESET I TRI GODINE OD GENOCIDA U SREBRENICI, ŽEPI I GORAŽDU

Relateret billede

Braćo i sestre u islamu! Tema naše današnje hutbe je Dvadeset i tri godine od genocida u Srebrenici, Žepi i Goraždu. Govoriti o Srebrenici, Žepi i Goraždu i srpskom genocidu nad Bošnjacima u njima naša je obaveza i ujedno velika odgovornost, pogotovo što su to bile tri tako-zvane “Zaštićene zone” na Drini, koje je izadala Međunarodna zajednica.

Klikova: 665

HIDŽRA POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM

Billedresultat for HIDŽRA

Tema današnje hutbe je Hidžra Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Za pomenutu temu sam se opredijelio u četvrtom danu mjeseca muharrema 1440. hidžretske godine, a to je prilika da se sjetimo Hidžre, koja spada u red vrlo važnih događaja u historiji islama, sa kojim počinje računanje muslimanskog kalendara.

Klikova: 458

U SUSRET RAMAZANU 1439.H./2018. GODINE

Billedresultat for hutba muderris

Po Takvimu Rijaseta IZ BiH prvi dan mubarek ramazana je inša-Allah u srijedu 16. maja, a noć uoči je prva teravija. Ramazan, mjesec: Allahove, subhanehu ve te'ala, neizmjerne milosti, mjesec Kur'ana, koji je „Uputa svjetovima“, Noći Kadra, koja je vrijednija od hiljadu mjeseci, bitke na Bedru, oslobađanja Meke i drugih značajnih događaja iz historije islama, mjesec međumuslimanske solidarnosti, mjesec iftara i sehura, mjesec pojačanog ibadeta i raznih ljepota koje ga krase i čine posebnim u odnosu na druge mjesece.

Klikova: 662

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version