Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Nedostaje!

Znala sam da će jednoga dana nedostajati. Znala sam da će doći dan…da bi se kajala da se nisam javila, i na pitanja odgovarala, i nekada se pretvarala da sam dobro raspoložena. Nedostaju silni pozivi. Uporni pozivi. I njegov glas na sekretarici. I naše skajpiranje, i njegova ljubav.

 

 

 

 

 

Moj dedo je mene znao zvati po 3 puta na dan nekada. Bogami, ne zezam vas. Nisam se uvijek stigla javiti, ali bi nastojala što prije da ga nazovem. Čovjek u penziji, imao je manje više čitav dan na raspolaganju, i jedan mali iPad da možemo da skajpamo. Ja, sa dvoje male djece, nekada nisam znala gdje glavom udaram. A nekada sam udarala gdje stignem.

Tako je moj rahmetli dedo nekada znao uporno zvati…I znate kako to u životu bude, pretezno nazove u naj nezgodnije vrijeme.

Kada sam mogla javila sam se, pa i kada mi nije bilo do javljanja. Ni do pričanja. Ni do odgovaranja na ista pitanja i često pretvaranja da sam dobro raspoložena jer nisam uvijek bila.

Nedostaje.

Znala sam da će jednoga dana nedostajati. Znala sam da će doći dan…da bi se kajala da se nisam javila, i na pitanja odgovarala, i nekada se pretvarala da sam dobro raspoložena.

Nedostaju silni pozivi. Uporni pozivi. I njegov glas na sekretarici. I naše skajpiranje, i njegova ljubav.

Nedostaje. 


A sve sto je lijepo i prolazno će jednog dana nedostajati. A prolazno je sve. Promjenljivo je sve.

U to možemo biti sigurni, i ništa nemojte prihvatati zdravo za govoto.
Jer sutra je novi dan…i dok se često iz dana u dan sve istim čini, ono se sve mjenja. 
Izmiče. Neprimjetno. Lukavo. Brzinski.

I ako ne pazimo, izmaće nam…


Mogućnosti da se javimo. Da pričamo. Da se volimo. Nemojte to nikada propustiti. Da se volite. Jer ako to propustite, šta vam drugo ostaje?!

 

Irma Dobrača

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version