Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Hamza Alić: Očekujem medalju u Istanbulu


Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu, 21. februara, učestvovat će na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

 

Od devet predstavnika BiH najviše se očekuje od bacača kugle Hamze Alića, koji u karijeri ima četiri titule dvoranskog prvaka Balkana.

 Tridesetšestogodišnji član AK Zenica, evropski dvoranski viceprvak 2013. godine u Geteborgu, na takmičenje putuje sa svojim najboljim rezultatom ove sezone - 19,65 m, ostvarenim prošle sedmice u Novom Sadu.

- Sigurno je je da će za medalje trebati više od tog  rezultata. Nalazim se u dobroj formi i u svakom slučaju očekujem osvajanje jedne od medalja. Glavne konkurente u Istabulu imat ću u predstavniku Srbije Asmiru Kolašincu i Bugarinu Georgiju Ivanovu, izjavio je Alić za Fenu. 
     
 Pored Alića boje BiH branit će Mesud Pezer (bacanje kugle, AK Zenica), Amel Tuka (800 m, AK Zenica), Dušan Babić (1.500 m, AK Banja Luka), Sait Huseinbašić (60 m, AK Borac), Damir Redžepagić (400 m, AK Sarajevo) i Srđan Samardžić (3.000 m, AK Brčko), te Svjetlana Graorac (60 m, AK Banja Luka) i Nikolija Stanivuković (vis, AK Borac).

 U vodstvu bh. tima, koji u Istanbul putuje u petak, bit će selektor muške reprezentacije Nebojša Matijević, te treneri Mehmed Skender i Elmir Ćerimagić.

Na Balkanskom prvenstvu očekuje se nastup najboljih atletičara i atletičarki iz 15 zemalja, od kojih će mnogi iskoristiti ovo takmičenje kao generalni test uoči evropskog dvoranskog prvenstva, koje se održava od 6. do 8. marta u Pragu.

 U Istanbulu će također biti održano i Balkansko dvoransko prvenstvo za veterane na kojem će BiH predstavljati pet atletičara - bacači kugle Mensur Vrcić, Semir Kavaz i Stanko Marić, te Ekrem Jakupović i Denis Kadić u utrkama na srednjim prugama.

Preuzeto iz Oslobodjenja

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version