Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Zolotić: Ispisali smo historiju Genta, ali ja želim da igram

Jasno je da su svi prezadovoljni, a to se moglo vidjeti i na slavlju u kojem se cijeli grad digao na noge. Ovo je svakako bilo dobro za grad i za klub, i sada imamo sasvim drugačije i nove ambicije", istakao je nekadašnji fudbaler Željezničara 

 

 

 

 

 

 

Šampion Belgije s Gentom

 

Zolotić: Ispisali smo historiju Genta, ali ja želim da igram

 

Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i bivši fudbaler Željezničara Nermin Zolotić odigrao je svoju prvu sezonu u inostranstvu.

Zolotić je, slobodno možemo reći, bio taličan za belgijski Gent. Naime, ove sezone se klub koji je osnovan prije 151 godinu po prvi put u svojoj historiji okitio šampionskom titulom. Iako nije mnogo igrao u svojoj debitantskoj sezoni, Zolotić je upisao četiri nastupa u šampionskom pohodu Bizona.

Popularni Zola se trenutno se odmara u Sarajevu, a već od nedjelje dužan se javiti na prozivku i početak priprema svog kluba koji će naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona.

"Mislim da sam imao veliku čast biti dio ekipe koja je ispisala najsvjetlije stranice klupske historije. Svakako da je bitno koliko sam igrao ili nisam igrao, ali mislim da su svi igrači u klubu na neki način doprinijeli toj tituli. Jasno je da su svi prezadovoljni, a to se moglo vidjeti i na slavlju u kojem se cijeli grad digao na noge. Ovo je svakako bilo dobro za grad i za klub, i sada imamo sasvim drugačije i nove ambicije", istakao je nekadašnji fudbaler Željezničara na početku razgovora za SportSport.ba, te dodao:

"Vjerujem da će klub u budućnosti još mnogo napredovati, te postati prava konkurencija najvećim belgijskim timovima Anderlechtu, Club Bruggeu i Standardu". 

S četiri nastupa u dugoj sezoni teško da može biti zadovoljan bilo ko, ali Zolotić ističe nesebičnu podršku koju je dobijao od svojih saigrača u svojoj prvoj internacionalnoj sezoni.

"Dosta su mi pomogli svi, posebno moji prijatelji i drugovi s Balkana su mi olakšali period adaptacije, a pogotovo Danijel Miličević koji je tu duži niz godina. On je taj koji je znao kako stvari hodaju, koji ima iskustvo. Svakako pomogli su mi i ostali saigrači jer stvarno imamo dobru ekipu i klapu i svi su bili tu uz mene. Takav je fudbal", rekao je Zolotić.

Nakon što je spomenuo Miličevića, nismo mogli a da Zolotića ne upitamo za igračke kvalitete fudbalera koji je u posljednje vrijeme spominje i kao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

O Miličeviću najbolje govori statistika

"Prije svega to je jedan dobar momak, super pozitivan. Ja nemam mnogo toga da kažem, o njemu najbolje govori statistika i činjenica da je u play-offu proglašen za najkorisnijeg fudbalera. Iskreno se nadam da će uskoro zaigrati za reprezentaciju, možda već i od narednog okupljanja naše najbolje selekcije", kazao je mladi veznjak kojeg na Grbavici pamte kao beskompromisnog borca, ali i po teškom lomu noge.

 

U neslužbenom dijelu razgovora Zolotić se dotakao i svog bivšeg kluba, uz opasku da prva ljubav zaborava nema. Pa smo ga morali priupitati koliko prati igre kluba u kojem je ponikao.

Rezultat Želje bio je neočekivan samo za ljude sa strane

"Možda je ovaj rezultat Želje neočekivan za ljude koji to gledaju sa strane, ali ja mislim da ti momci, koje dobro znam, imaju dosta kvaliteta. Malo su se skupili, udružili i da su na kraju ostvarili jedan veliki cilj za Želju kojem se niko nije nadao. Iskreno, ja sam se nadao tome jer znam koliko ti momci mogu i jednako tako se nadam da će u Evropi napraviti neki veći iskorak", istakao je Zolotić kojeg ugovor s Gentom veže još dvije godine.

Ipak, njegove ambicije u narednoj sezoni su što više minuta na terenu, a ne isključuje ni promjenu sredine...

"Ja prije svega želim da igram, to su moj ambicije. Trenutno sam na pauzi za sedam dana se vraćam u Belgiju pa ćemo vidjeti. Trebao bih igrati, a ako se u Gentu situacija ne bude odvijala u tom smjeru da ću dobijati veću minutažu, ona bi volio potražiti novu sredinu. Da li će to biti posudba, to ću vidjeti s klubom jer ja želim da igram. To mi je sada najvažnije", kazao je 22-godišnji veznjak belgijskog šampiona na kraju razgovora za naš portal.

sportsport

Piše: D. Stambolić

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version