Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Branković bez direktnog plasmana na Zimske olimpijske igre, svrstan na listu čekanja

Billedresultat for Edin Branković

Branković bez direktnog plasmana na Zimske olimpijske igre, svrstan na listu čekanja - Branković je u trci na 1.500 m, u kojoj je bio najbliži ispunjenju norme za OI, imao solidan nastup i vrlo dobro ostvareno vrijeme, ali nažalost nije uspio ući u završni krug takmičenja koji mu je garantovao direktni plasman među 36 takmičara koji će otići na ZOI 2018 u Pyeongchangu. 

 

 

 

Branković bez direktnog plasmana na Zimske olimpijske igre, svrstan na listu čekanja

 

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Edin Branković, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, OK BiH, BH Telecoma i Kantona Sarajevo, nastupio je na Svjetskom kupu u Seoulu u Južnoj Koreji, koji je bio četvrti i ujedno posljednji iz kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Zimske olimpijske igre 2018. godine.

 

Branković je u trci na 1.500 m, u kojoj je bio najbliži ispunjenju norme za OI, imao solidan nastup i vrlo dobro ostvareno vrijeme, ali nažalost nije uspio ući u završni krug takmičenja koji mu je garantovao direktni plasman među 36 takmičara koji će otići na ZOI 2018 u Pyeongchangu. 

 

Naš reprezentativac svrstan je na listu čekanja, takozvanu "stand by" lista, a tačan zbirni plasman sa četiri završena Svjetska kupa dobit ćemo tokom naredne sedmice. 

 

"Vjerujemo da će Edin biti plasiran između 40. i 45. mjesta na 1.500 m. Sa te objavljene rang liste za ZOI izbacit će se oni takmičari iz zemalja koji već imaju jednog, dva i tri predstavnika među 36. Ukupan broj tih takmičara kreće se između 11 i 14, što je za Brankovića dobra prilika da ipak ode na ZOI", saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version