Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Iako je u BiH otkriveno 750 grobnica: Neke osobe će zauvijek ostati "nestale"

 

U 12 objekata na području BiH nalaze se 2.000 neidentificiranih posmrtnih ostataka, a još uvijek se traga za više od 7.000 osoba nestalih '90-ih godina u BiH.

Klikova: 52

Perović: “Jadno i bijedno”

“U toku te noći izvođene su i S-1 i S-2, ali stvarno se ne mogu sjetiti koja je prva. Znam da sam čula tutanj uz stepenice i da su ih odveli na sprat kuće. Kada su se vratile, izgledale su jadno i bijedno”, prisjetila se S-3 i dodala da nije vidjela ko je odveo oštećene jer je bio mrak.

Klikova: 179

IZBORI 2018 - Remzija Šetić, mr.psihologije kandidat Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL)

Zbog posljedica agresije na Bosnu i Hercegovinu i naš rodni kraj mnogi Rogatičani su bili prisiljeni promijeniti mjesto življenja. Tako je ratnih i poratnih devedesetih godina veliki broj mladih Rogatičana svoj život zapoćela u Sarajevu. Mnogi od njih su završili školovanje u Sarajevu i započeli uspješne karijere i kao dokazani stručnjaci danas su prizanti u Sarajevu. Jedan od mladih Rogatičana koji je danas među najpoznatijim i najtraženijim psiholozima u Sarajevu je Remzija Šetić.

Klikova: 421

Lubarda i Planojević: Logor u Srednjoškolskom centru u Rogatici

“Tamo je bila tortura. Počeli su da siluju muslimanske žene. To je bio logor. U objektu ‘Sladara’ je bio neki vojno-politički srpski centar, a ‘Rasadnik’ zatvor za muslimansko stanovništvo. U Crkvenom domu je bio sabirni centar”, prisjetio se svjedok.

Klikova: 132

Težak sudar, među povrijeđenima i dijete

Kako nam je javio čitatelj portala Klix.ba F. F. koji se zatekao na mjestu nesreće i pomagao u izvlačenju i spašavanju povrijeđenih, tri osobe su povrijeđene, a među njima i maloljetno dijete.

Klikova: 264

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version