Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Dr. Vahidin Katica - Da je više takvih doktora

S osmijehom kaže kako ne može reći “ne” kad mu neko zatraži ljekarsku pomoć. Tako je i dobio reputaciju doktora koji nikad nikog nije odbio. “To je tajna mog uspjeha”, kaže doktor koji će svaku ženu, bila ona supruga ministra ili obična žena tretirati na isti način: s punom pažnjom i profesionalnošću. “Sve su one osobe koje su došle da traže pomoć. Kad to shvatite, riješili ste 50 posto problema.”  

Klikova: 84

Opširnije: Dr. Vahidin Katica - Da je više takvih doktora

EDIN ef. MRKULIĆ PORUČUJE DA JE KUR’AN UPUTA, MILOST I LIJEK

Ramazanski dani imaju poseban značaj za svakog muslimana i muslimanku, posebno kada se vjerske obaveze i dužnosti obavljaju u džematu. Jedna od aktivnosti tokom mjeseca ramazana u vogošćanskim džamijama je učenje mukabele, odnosno zajedničko učenje Kur’ana. U blagovačkoj džamiji mukabelu uči Edin ef. Mrkulić, polaznici mekteba, učenici medresa i mujezin.

Klikova: 37

Opširnije: EDIN ef. MRKULIĆ PORUČUJE DA JE KUR’AN UPUTA, MILOST I LIJEK

SRETAN 15, april Dan ARMIJE RBiH

Zato Armija RBiH, nije bila “takozvana” – to je bila legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila RBiH koja se organizirala iz bosanskog naroda da spasi RBiH od dvostruke agresije Miloševićevog i Tuđmanovog režima 1992-1995, poručili su iz Insistuta za istraživanje genocida Kanda povodom obilježavanja Dana Armije RBiH, koja je jedina formacija sa područja bivše Jugoslavije nasljednica antifašističke borbe iz Drugog svjetskog rata.

Klikova: 88

Opširnije: SRETAN 15, april Dan ARMIJE RBiH

Manijaci na stadionu Grbavica obilježili 6. godišnjicu ubistva navijača Mirze Raščića

Navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, danas su na stadionu Grbavica u Sarajevu na simboličan način obilježili šestu godišnjicu ubistva njihovog prijatelja s tribine Mirze Raščića.

Nećemo moći sačuvati BiH ako ne budemo imali odgovorne Bošnjake

  • Mi Bošnjaci, mi pripadnici Armije RBiH smo najčasnija vojska koja je koračala Evropom u 20 stoljeću. Mi smo Evropi pokazali kako se može boriti za više ciljeve i nikome se ne smije učiniti zulum. Mi bošnjaci pa čak i oni koji su se odrodili od vjere imali smo prirodni osjećaj, unutrašnju vagu koja nas je učila da moramo da sačuvamo tuđe vrijednosti. Ona nas uči da ne smijemo nikome učiniti nasilje – govori u emisiji Nezim ef. Halilović.

Klikova: 125

Opširnije: Nećemo moći sačuvati BiH ako ne budemo imali odgovorne Bošnjake

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version