Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Ministar Admir Katica u emisiji Dobar dan BiH

Novoimenovani ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica u emisiji Dobar dan BiH rekao je između ostalog da je jedna od prvih stvari koje će raditi Ministarstvo na čijem je on čelu, biti izgradnja i adaptacija Operativnog centra MUP-a. 

Klikova: 3

KNJIGA - PORODICA PEŠTO

Malo je porodica koje imaju pisano genealoško stablo i stoga knjiga o porodici Pešto čini posebno radosnim sve one koji imaju bilo kakvu rodbinsku vezu sa ovom porodicom ali i naše sugrađane. Od Budima u Mađarskoj odakle porodica vodi porijeklo, prvih pomena u Bosni, do savremenih dana, na 402 str. obrađeno je 1959 članova porodice. Ozbiljan dugogodišnji posao sa mnogo statističkih podataka, šema, starih i novih fotografija ovu knjigu pretvara u vrlo lijep epski roman . Bravo za autora knjige Nermina i Nedima Peštu.

Klikova: 139

ŽEPA - Dženaza Podžić Latif

ŽEPA - Dženaza Podžić Latif  (8.01.2019)

Klikova: 188

Film - Junak umire jednom

Billedresultat for JUNAK UMIRE JEDNOM

VIDEO - Film „Junak umire jednom“, autora Avde Huseinovića. Film priča o bosanskim Srbima, herojima odbrane Republike Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. U Filmu se između ostalog govori o Abazović Radenku dobitniku najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan ali u filmu govori i Zoranović Rade koji je bio pripadnik A BiH od prvog do zadnjeg dana.......

Klikova: 156

Auf Wierdsehen dragi prijatelju!

Kruna svega je osnivanje Austrijsko-bosanskohercegovackog Foruma za kulturu i obrazovanje.Martin je u BiH stekao veliki broj iskrenih prijatelja, i imam tu cast i srecu da sam i ja medju njima.Zelim ti dalji uspjeh privatno i na politickom terenu, i nadam se da cemo se uskoro ponovo vidjeti u Sarajevu.

Klikova: 140

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version