Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Održana komemoracija Mehmedu Sokoloviću

Povodom smrti dugogodišnjeg atletskog radnika Mehmeda Sokolovića i počasnog predsjednika Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, koji je preminuo u Sarajevu u 88. godini danas je u Olimpijskom muzeju u Zetri održana komemorativna sjednica na kojoj su o liku i djelu ovog istaknutog sportskog radnika govorili predsjednica Atletskog saveza BiH Đurđica Šišul i nakadanšnji atletičar i trener Zlatan Hrelja.

Klikova: 52

Napustila nas je legenda bh. sporta, Mehmed Sokolović

Zahvaljujući ogromnom doprinosu kojeg je dao obavljajući razne funkcije u AK Sarajevo i Atletskom savezu BiH, te brojnim drugim državnim i regionalnim savezima, na čijem je čelu bio dugi niz godina, postao sinonim bh. atletike, ali i sporta u cjelini, te da će ostati upamćen kao veliki čovjek i zaljubljenik u atletiku, koji je sa velikim entuzijazmom i požrtvovanjem, ne žaleći vremena ni truda, ugrađivao sebe u temelje sporta, ali posebno atletike.

Klikova: 103

Čamdžija: Ukidanje prava na jezik je političko nasilje Vlade RS nad djecom

Čamdžija: Ukidanje prava na jezik je političko nasilje Vlade RS nad djecom

Potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Kemo Čamdžija (SDA) kazao je kako odluka uprave škole u zvorničkom naselju Liplje kojom se povratničkoj djeci zabranjuje upisivanje bosanskog jezika u đačke knjižice predstavlja brutalan čin političkog nasilja, čiji su sponzor entitetske vlasti RS-a. Ističe da je reakcija roditelja povratničke djece da dovedu u pitanje nastavak nastave sasvim razumljiva i opravdana. 

Klikova: 109

IN MEMORIAM: AS Exkluziv SA MEHMEDOM SOKOLOVIĆEM

TV ALFA IN MEMORIAM AS EXKLUZIV SA MEHMEDOM SOKOLOVIĆEM, jednim od najistaknutijih sportskih djelatnika na našim prostorima, nekadašnjim predsjednikom Atletskog saveza Jugoslavije i BiH, a koji je danas u 88. godini preselio na ahiret!!! Basum sagosum porodici ...

Klikova: 117

Amer Kapo - Menadžer za primjer

 Kapo: Otvoreniji pristup klijentima i partnerima

Sarajevska „Skenderija“ proteklu godinu  može nazvati veoma uspješnom. Nakon što je ovaj centar bio na ivici propasti i nestanka, s čestim štrajkovima radnika, privrednim gradom koji je prokišnjavao, dobri projekti i dešavanja koja ponovo okupljaju veliki broj građana vratili su se u njega. Za to je najviše zaslužan menadžment, predvođen direktorom Amerom Kapom, koji je inovativnim načinom poslovanja, otvorenijim pristupom klijentima i partnerima počeo vraćati stari sjaj „Skenderiji“.

Klikova: 127

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version