Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

SARAJEVO - Akademik Suad Kurtćehajić promotor knjige Uloga institucije Visokog predstavnika u implementaciji Dejtonskog mirovnog sporazuma

Akademik Suad Kurtćehajić je kao prvi promotor istakao da je mlada naučnica Berina Beširović od skoro asistent na Fakultetu političkih nauka svojom knjigom koja obrađuje instituciju Visokog predstavnika dala značajan doprinos rasvjetljavanju svih njenih aspekata. 

Klikova: 97

VLAKOVO - Dženaza Škaljić EDIN

VLAKOVO - Dženaza Škaljić EDIN (13.11.2018)

Klikova: 308

Fejzić - Stećci iz Sarajeva putuju za Dansku

Taj stećak je isklesan od australijskog kamena i predstavlja jednu manifestaciju BiH na komadu australijske zemlje", pojašnjava Fejzić. On ovih dana privodi kraju rad na stećku, tačnije stećcima koji će ovaj put iz Sarajeva da putuju u Dansku. Naglašava da mu je cilj da se Bosna predstavi sa stećkom u svakoj zemlji s kojom ima bilo kakve odnose, pogotovu ako ima kulturne razmjene. A danas, smatra on, gotovo da nema ozbiljnije države u kojoj nema Bosanaca.

Klikova: 187

Sjećanje - Suljo Mirvić ljudina

Ljudska sudbina, poput nabujale rijeke, ima svoju nepredvidivu putanju. Takva je bila i sudbina Sulje Mirvića, kojeg je život vodio od rodne Rogatice do Bužima, Sanskog Mosta i Bihaća. I Suljo Mirvić se rodio s odranije predodređenom misijom i svrhom. Učitelj, društveni radnik, nogometaš, vojnik i komandant, sve je to bio Suljo. Ali, kada ga se u jednoj riječi pokušava opisati, onda je to riječ “ljudina”, jer, toplina kojom je Suljo zračio i emocija koju je vrlo otvoreno iskazivao glavne su crte njegove osobnosti koje su se najdublje urezale u sjećanje svih onih koji su ga poznavali.

Klikova: 180

U Domu OSBiH održana promocija Žepe na svome izvoru

image

Večeras je u punoj dvorani Doma OS BiH, nakon promocije u Žepi prije oko tri mjeseca, predstavljena knjiga Žepa na svome izvoru autora Bećira Heljića, Jusufa Žige, Esme Palić, Smajila Durmiševića, Jusufa Kulića, Dževada Brgulje i Edin ef. Šljivara.

Klikova: 263

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version