Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Planojević: Optuženi nije došao na suđenje

Suđenje za zločine počinjene u Rogatici odgođeno je zbog nedolaska optuženog Brane Planojevića, a Državno tužilaštvo je zatražilo njegovo privođenje. Advokatica Zorana Čarkić je navela da nema nikakvih informacija o svom branjeniku, ali je kazala da je kontaktirala prijatelje i poznanike te da ga niko ovih dana nije vidio u Rogatici.

Klikova: 78

Perišić i Zoranović: Optuženi sve vrijeme bio agresivan

Asim Durmišević je posvjedočio da mu je majka 21. novembra 1993. u šest ujutru rekla da bježi jer “četnici idu nekim kamionom”. Zbog straha, svjedok je, kako je kazao, počeo bježati, ali je čuo da neko trči za njim i nekoga kako govori: “Nemojte pucati.”

Klikova: 196

Na današnji dan ubijen heroj odbrane Žepe Avdo Palić

Na današnji dan, 5. septembra 1995. godine ubijen je komandant Armije RBiH i heroj odbrane Žepe, Avdo Palić, piše Patria.

Klikova: 153

Selvir Čolić ima najljepši štand

Selvir Čolić ima najljepši štand - Najveća potražnja i interesovanje za med Selvira Čolića, na čijem štandu je uvijek red. Ili posjetioci razgledaju sjajno dizajnirane pčelarske proizvode, ili kupuju ono što su Čolići pripremili. Selvir umalo nije ostao bez robe, jer je delegacija iz Katara pokupovala velike količine i najavila narudžbe čak i za ambasadora.

Klikova: 141

Više od 1.700 kurbana otkupljeno od povratnika u gorazdanskom muftijstvu

Više od 1.700 kurbana otkupljeno od povratnika u manjem bh. entitetu

U okviru zajedničke akcije u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BIH na području goraždanskog muftijstva bit će žrtvovano 1.700 kurbana koji su otkupljeni od povratnika u manjem bh. entitetu.

Klikova: 238

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version