A+ A A-

Ostavio u testamentu milion KM narodnim kuhinjama u Sarajevu

Relateret billede

Bh. državljanin iz Kanade ostavio je u testamentu milion KM narodnim kuhinjama u Sarajevu.  Prema riječima Tetke Zilhe, muškarac je porijeklom iz okoline Rogatice.

 

 

 

 

Ostavio u testamentu milion KM narodnim kuhinjama u Sarajevu

 

Bh. državljanin iz Kanade ostavio je u testamentu milion KM narodnim kuhinjama u Sarajevu "Stari Grad", "Merhamet" i "Crveni križ FBiH". U kuhinjama vlada velika radost jer će im ova donacija pomoći da osiguraju kvalitetne obroke tokom cijele godine za stanovnike Sarajeva koji su u teškom socijalnom stanju.

"Sretni smo i iznenađeni jer nismo očekivali da će se ovo dogoditi. Ostavinski postupak se vodio od 2008. godine. Već nam je uplaćeno 270.000 KM. Sada imamo sastanak s izvršiteljem testamenta da vidimo uvjete trošenja tog novca", kazala je za Klix.ba Zilha Šeta, šefica Narodne kuhinje "Stari Grad".

Od već uplaćenog novca kupili su dodatne namirnice i pojačali obroke, a moći će napraviti i koji obrok više jer već godinama uvijek ima i onih gladnih koji nisu na spisku, ali zakucaju na njihova vrata. Nikada niko nije vraćen.

Narodne kuhinje u KS imaju 3.262 korisnika, a redovno dijele i obroke u perifernim dijelovima grada. Egzistiraju zahvaljujući donacijama dobrih ljudi, među kojima je i ovaj bh. državljanin iz Kanade koji je redovno davao donacije, a potom se odlučio da dio svog bogatstva prepiše u ove humane svrhe. Prema riječima Tetke Zilhe, muškarac je porijeklom iz okoline Rogatice.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Neki od sadržaja

Razni tekstovi

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration