Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Čampara: Heroji kao što je Samir Mišić ne smiju biti zaboravljeni

Samirova majka Safa Mišić je istakla da je bol ista kao i 5. aprila prije 26. godina. - Nikada se to ne može zaboraviti - navela je Mišić te dodala da priznanje "Zlatna policijska značka" govori o posebnosti i požrtvovanosti njenog sina.

 

 

 

 

Čampara: Heroji kao što je Samir Mišić ne smiju biti zaboravljeni

 

Heroji kao što je Samir Mišić ne smiju biti zaboravljeni i moraju vječno živjeti u sjećanju, poručio je federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara sa obilježavanja godišnjice ubistva Mišića i odbrane Centra za obrazovanje kadrova Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine.

 

FOTO: FENA
 

 

- Spomen-obilježje za Samira Mišića treba biti podsjetnik našim mladim polaznicima Policijske akademije da su na tom mjestu srpski policajci ubili učenika drugog razreda - istakao je Čampara.

Naglasio je da je to i podsjetnik na hrabrost učenika i direktora škole koji su pružili otpor Specijalnoj jedinici i pripadnicima 49. brigade JNA.

- U toj nepravednoj borbi koja je trajala do večernjih sati pokazali su kakvu su žrtvu spremni podnijeti da bismo mi imali budućnost. Zato u njihovu čast ne smijemo dopustiti da nam izblijede sjećanja - poručio je Čampara koji je cvijeće na spomen-obilježje položio i počast odao sa majkom Samira Mišića.

Direktor Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević je naveo da je Mišić, zajedno sa svojim kolegama i profesorima, braneći Centar branio univerzalne ljudske vrijednosti, pravo na suživot, slobodu i dostojanstvo.

- Posthumno je nagrađen "Zlatnom policijskom značkom" u znak priznanja za hrabrost i lični primjer ispoljen u odbrani Centra - istakao je Beširević.

Naglasio je da nikada ne smije biti zaboravljena izgubljena mladost kao simbol opkoljenog Sarajeva i borbe za Bosnu i Hercegovinu.

Samirova majka Safa Mišić je istakla da je bol ista kao i 5. aprila prije 26. godina.

- Nikada se to ne može zaboraviti - navela je Mišić te dodala da priznanje "Zlatna policijska značka" govori o posebnosti i požrtvovanosti njenog sina.

 

Šesnaestogodišnji Samir Mišić bio je učenik i pripadnik 20. klase Srednje policijske škole.

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version