Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Goražde promocija Monografija Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu

Monografija Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu koja je objavljena povodom četiri decenije rada i postojanja ove ustanove, sinoć je promovisana u Goraždu. predavači između ostalih bili su u naši profesorica Zehra Alispahić i Glavni imam MIZ Rogatica hadži Amel ef. Kozlić....

 

 

 

 

 

Goražde promocija Monografija Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu

 

Monografija Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu koja je objavljena povodom četiri decenije rada i postojanja ove ustanove, sinoć je promovisana u Goraždu. Desilo se to u okviru manifestacije u znak sjećanja na Husein ef. Đoza, jednog od utemeljitelja ove respektabilne visokoškolske ustanove.

Istaknuto je da je uloga Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu na očuvanju muslimanskog identiteta  nesaglediva. Njegovo otvaranje 1977. godine bio je jedan od najvećih uspjeha muslimana u tadašnjoj Jugoslaviji. Projekat  je rastao i razvijao se tokom proteklih decenija uz svesrdnu podršku  muslimana u bivšoj državi, a nakon agresije uz pomoć muslimana u domovini i dijaspori.

Monografija Fakulteta islamskih nauka na 291-oj stranici, sadrži adekvatne ilustracije i fotografije koje svjedoče o formiranju visokoobrazovnih institucija IZ-e, vremenu utemeljenja Fakulteta, njegovom razvoju, studentima, katedrama, donatorima i slično. Dobrim dijelom posvećena je i ljudima iz Goražda.

Promocija monografije koja je objavljena u suizdavaštvu s El-Kalemom – Izdavačkim centrom Rijaseta Islamske zajednice u BiH, planirana je i u drugim gradovima ali i državama.

 

 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version