A+ A A-

U DŽEMATU BLAGOVAC USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA MEKTEBSKA GODINA

Mekteb je kod efendije Edina Mrkulića redovno pohađalo više od 130 djece koja su dolazila vikendom u džamiju na Blagovcu. 

 

 

 

U DŽEMATU BLAGOVAC USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA MEKTEBSKA GODINA

 

U subotu 04. maja u džematu Blagovac, povodom završetka mektebske nastave organizirana je svečanost za polaznike mekteba. 130 redovnih polaznika i njihovih roditelja prisustvovalo je svečanoj akademiji i jednosatnom programu kojeg su priredili svi polaznici mekteba potpomognuti mektebskim horom.

U toku programa učili su se odlomci iz Kur’ana časnog, te uz nekoliko ilahija učenicima su dodijeljene i diplome o završenoj mektebskoj godini, kao i prigodni slatki pokloni koje je obezbjedio Džematski odbor.

Imam džemata Edin-ef. Mrkulić u svom obraćanju zahvalio se svojim učenicima i njihovim roditeljima, istaknuvši još jednom važnost mekteba i mektebske nastave u odgojno-obrazovnom procesu i razvijanju svih moralnih vrijednosti kod naše djece. Uz dovu i čestitku povodom nastupanja mubarek mjeseca Ramazana, ova mala svečanost je i završena.

Pored  ove aktivnosti u džematu, treba istaknuti da se isti dan odvijala i akcija čišćenja džamije, harema i pratećih prostorija, koje su sprovele žene iz džemata predvođene koordinatoricom za ženski aktivizam u džematu muallime Emire Sojkić.

Džamija i džemat na Blagovcu spremno dočekuju i ovaj mubarek mjesec Ramazan.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Neki od sadržaja

Razni tekstovi

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration