Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Obilježeno 16 godina od početka napada na Goražde

Na dan kada su sa okolnih brda, prije 16 godina, na grad počele padati granate, jučer se u Goraždu čula pjesma, a delegacije kantonalnih i općinskih vlasti, boračkih udruženja i djece iz Sarajeva i Goražda, učesnika košarkaškog kadetskog turnira, na Spomen obilježje „Goražde – grad heroj svojim braniocima“ položile su cvijeće.

Tako je jučer otvorena manifestacija „Dani otpora“, koja će trajati do kraja mjeseca, a u sklopu koje će biti obilježeni značajni datumi herojske odbrane ovog grada i godišnjice formiranja prvih brigada ARBiH u Podrinju.


- Goloruki narod napala je četvrta vojna sila u Evropi, sila koja je raspolagala avionima i tenkovima, dok je među ovim zgradama u dolini Drine bila raja u
patikama. Za 3,5 godine grad koji umire pretvorio se u grad heroj - kazao je branilac Admir Pozderović, ministar za boračka pitanja BPK Goražde.

U MZ Hubjeri jučer je organiziran prijem za porodice šehida i goste, te obilazak šehidskih mezarja, a proučen je i mevlud pred duše poginulih branitelja. Danas će biti organiziran i prijem za predstavnike boračkih udruženja i SUBNOAR-a, te svečana akademija.

Izvor: Dnevni Avaz

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version