Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Aleksa Krsmanović preminuo je u 78. godini

Foto: Faruk Vele/Pukovnik Krsmanović

Pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Aleksa Krsmanović, koji je sumnjičen za ratne zločine, ali nikada nije osuđen, preminuo je u 78. godini izmedzu ostalog Krsmanović naredio odmazda za pogibiju sina - pobiti svo muško stanovništvo u Novoseocima...

Klikova: 52

Opširnije: Aleksa Krsmanović preminuo je u 78. godini

SMIRAJ

Smrt je sastavni dio života. No, koliko god mi bili svjesni te činjenice, uvijek nam je teško kada ona zadesi naše bližnje, nase prijatelje i bas u tim trenutcima je itekako bitno obratiti se nekome ko ce ti biti pri ruci ko ce vam pomoci u tom trenutku. SMIRAJ - Prvo privatno Pogrebno društvo iz Istočne Bosne (sa Drine) Goražde vlasnistvo Bahto Senada (sin Elvira Ece tj. unuk Ismeta Bahte) 

Klikova: 12

Opširnije: SMIRAJ

Odbijena apelacija Zdravka Lubarde, osuđenog za zločin u Rogatici

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovanu apelaciju Zdravka Lubarde, osuđenog na šest godina zatvora za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Rogatice.

Klikova: 215

Opširnije: Odbijena apelacija Zdravka Lubarde, osuđenog za zločin u Rogatici

Nadležna komisija podržala inicijativu za uspostavu nagrade "Denis Mrnjavac"

Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je poslaničku inicijativu Damira Arnauta "kojom se traži uspostavljanje nagrade 'Denis Mrnjavac' u spomen na sve djevojke i mladiće, žrtve nasilja“.

Klikova: 84

Opširnije: Nadležna komisija podržala inicijativu za uspostavu nagrade "Denis Mrnjavac"

Osmanović: CIK je izabran legalno, Dodik ima problem sa zakonima i onda prijeti i vrijeđa

- Kada se pred Dodikom i njegovim političkim ciljevima ispriječi zakoni, obično slijede prijetnje secesijom, ultimatumi, blokade, uvrede...Vrijeme je da domaće pravosudne institucije tome stanu u kraj, ali da se ovim problemom ozbiljno pozabave i OHR i drugi predstavnici međunarodne zajednice. Potpuno je nebitno da li se nekome neki zakon dopada ili ne, ključno je da se zakoni moraju poštovati i provoditi, te da se mogu mijenjati u legalnoj proceduri a ne galamom, prijetnjama i uvredama - kazao je Osmanović.

Klikova: 80

Opširnije: Osmanović: CIK je izabran legalno, Dodik ima problem sa zakonima i onda prijeti i vrijeđa

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version