Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Dokumentarni film Imami šehidi premijerno na BIR tv

Sutra prikazivanje dokumentarnog filma “Imami šehidi“

Film "Imami šehidi" sniman je 2012. godine na više od 30 autentičnih lokacija širom BiH, a na nekim lokacijama rađene su i rekonstrukcije događaja (Gornji Vakuf, Rogatica, Sanski Most, Han Ploča).

Klikova: 78

Opširnije: Dokumentarni film Imami šehidi premijerno na BIR tv

Braco Dorovic - Bajram dode, mirisu avlije

Braco Dorovic - Bajram dode, mirisu avlije, Behar pada s grane seftelije. Ptica, insan, svako se raduje, a ja nemam s kim da bajramujem.

Klikova: 240

Opširnije: Braco Dorovic - Bajram dode, mirisu avlije

Pripreme za veliku izložbu Safeta Zeca

- Kako razumjeti taj besmisao stravičnih zločina, genocida u kojem ljudi progone i ubijaju svoje prve komšije. To je ono što nosim u sebi i o čemu "Egzodus" govori. Da, osjećam obavezu da ta djela dođu na ovo mjesto kao moj glas - naveo je Zec.

Klikova: 119

Opširnije: Pripreme za veliku izložbu Safeta Zeca

Bajramska čestitka 2020 - rogatica.com

Povodom velikog muslimanskog praznika Ramazanskog Bajrama, svim Rogaticanima i Rogaticankama, svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori, našim povratnicima u Rogaticu i rogatičku općinu, upućujemo najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslave u duhu naše lijepe  tradicije i adeta, u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima, komšijama, rodbinom i prijateljima.

Klikova: 132

Opširnije: Bajramska čestitka 2020 - rogatica.com

Stigli ramazanski paketi iz Turske slijedi distribucija

Uprkos svim preprekama i teškoćama konvoj sa 5.000 prehrambenih ramazanskih paketa je stigao u kapacitete MFS-EMMAUS-a i vrši se istovar istih. Distribucija do krajnjih korisnika će kao i prethodnih godina biti realizirana u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH, Udruženjem Ilmijje, muftijstvima i Udruženjem H.O. Međunarodni forum solidarnosti "Emmaus".

Klikova: 117

Opširnije: Stigli ramazanski paketi iz Turske slijedi distribucija

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version