Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

TUŽI, NE MOŽEŠ MI NIŠTA

Predložena uredba sa zakonskom snagom: Zatvor za kršenje samoizolacije

Bosanskohercegovačkom pravosuđu nedostupno je mnoštvo optuženih za ratne zločine počinjene tokom agresije na BiH. Među nedostupnim su uglavnom bivši oficiri Vojske Republike Srpske, policijski komandiri ili pripadnici kriznih štabova i većina ih se nalazi u Srbiji. I Rajko Kušić je nedostupan. Mladen Vasiljević bio je načelnik SJB Rogatica. I njega optužnica tereti da je učestvovao 

Klikova: 79

Opširnije: TUŽI, NE MOŽEŠ MI NIŠTA

Obavijest povratnicima u bh. entitet RS

Obavijest povratnicima u entitet Republika Srpska

Za navedenu aktivnost ministarstvo će pripremiti program i u narednom periodu raspisati javni poziv. Obzirom da je proljetna sjetva već počela molimo vas da račune o kupovini sjemena i repromaterija sačuvate radi prilaganja uz prijavu na javni poziv.

Klikova: 125

Opširnije: Obavijest povratnicima u bh. entitet RS

Covid19 i borba sa ljudskim ponašanjem

Samoizolacija: Kako izgleda i šta (ne) smijete raditi?

Cijeli svijet pa i Bosna i Hercegovina se suočava s prijetnjom koronavirusa (COVID-19). Danas to više nije obićna prijetnja bolesti, to prijetnja za opću sigurnost. Ako površno pogledamo stvar, borimo se protiv nevidljivog neprijatelja. Međutim, to nije istina, istina je da se mi danas više borimo sa ljudima koji odbijaju da promijene svoje ponašanje i koji ne žele da se prilagode postojećoj situaciji. Dakle, danas je istinski problem pojedinac i grupe koji odbijaju ispuniti zaštitne mjere koje postavljaju nadležni organi. Ti pojedinci i grupe predstavljaju prijetnju drugima.

Klikova: 198

Opširnije: Covid19 i borba sa ljudskim ponašanjem

EDIN EF. MRKULIĆ SVOJIM PRIMJEROM POKAZUJE KAKO OSTATI ČOVJEK U TEŠKIM VREMENIMA

U ove aktivnosti je uključen i veliki broj mladih, punoljetnih osoba koje su u Blagovačkoj džamiji pohađali mektebsku nastavu. Jedna od njih je Almedina Dacić, dvadesetjednogodišnja studentica građevinskog fakulteta. Kaže da želi dati svoj doprinos tokom ove vanredne situacije, i da joj mnogo znači angažman ostalih mladih ljudi iz džemata, kao i podrška omiljenog efendije.

Klikova: 124

Opširnije: EDIN EF. MRKULIĆ SVOJIM PRIMJEROM POKAZUJE KAKO OSTATI ČOVJEK U TEŠKIM VREMENIMA

Iz ugla psihologa Dr. Remzija Šetić

U pogledu dugoročnih posljedica trebamo razmišljati i o psihološkim posljedicama jer će ovo stanje proizvesti neke druge lične i društvene krize. Posebno veliki problem može biti ekonomska kriza. Ekonomske krize se smatraju velikim društvenim stresom i psihološke posljedice mogu biti višestruke.

Klikova: 190

Opširnije: Iz ugla psihologa Dr. Remzija Šetić

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version