Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Javni poziv izbjeglicama iz BiH

JAVNI POZIV Izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine

Javni poziv izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Federaciji Bosne i Hercegovine i povratnicima iz Federacije Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje opština Republike Srpske, broj:04-36-1600-1/19 od 09.12.2019. godine da je rok za dostavljanje prijava produžen do 𝟑𝟏.𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟎. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞

Klikova: 220

Opširnije: Javni poziv izbjeglicama iz BiH

SARAJEVO - Dženaza Mirsad Durmišević

Na ahiret je preselio moj dobar drug Mirsad. Izgubili smo velikog patriotu , omiljenog i uvijek rado vidjenog sugradjanina. Rado sam kad se ukazala prilika provodio vrijeme sa njim. Sjecanje na njega ce biti i u prelijepom druzenju rogaticana kod mene u radnji. Dragi prijatelju: Neka ti je lahka zemlja Bosanska. Da ti Allah dz. podari lijepi Dzenet Porodici sabur i lijepo sjecanje. Nama njegovim prijateljima i ponos da smo te imali za sugradjana.

Klikova: 480

Opširnije: SARAJEVO - Dženaza Mirsad Durmišević

INTERVJU - MINISTAR ODBRANE BIH Sifet Podžić

Billedresultat for Sifet Podžić

Sifet Podžić je imenovan na funkciju ministra odbrane Bosne i Hercegovine i očekuje da će 30. januara biti okončana primopredaja, kada će zvanično zasjesti u ministarsku fotelju. Proteklih godina je obnašao dužnost predsjednika Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH, zbog čega, kako kaže, ima dosta dobar pregled situacije i stanja u sektoru odbrane, na osnovu kojeg je definirao svoje prioritete i planove za daljnje upravljanje Ministarstvom odbrane i Oružanih snaga BiH.

Klikova: 430

Opširnije: INTERVJU - MINISTAR ODBRANE BIH Sifet Podžić

SJEĆANJE - prof. Mirsad Durmišević

Kada smo 2003 krenuli sa radom na rogatica.com jedan od saradnika bio je i prof. Mirsad  Durmisevic. Pisao je i objavljivao mnoge tekstove o geografiji i historiji Rogatice i njene okoline. Objavio je na stotine starih fotografija kako Rogatice, njenih prirodnih ljepota ali i starih fotografija ljudi iz nase carsije, prisustovao je mnogim dzenazama i fotografije objavljivao na nasoj stranici.

Klikova: 601

Opširnije: SJEĆANJE - prof. Mirsad Durmišević

Posljednji pozdrav mom jaranu Ibri

Živjeli smo blizu i često smo se družili, svaku večer u 07,15 bi me zvao telefonom i tako godinama. Naročito je volio mog sina Edaha. Kako je bolest napredovala, rjeđe bi se viđali, zato što je on tako htio. Zadnji put smo se sreli prije 15- tak dana, poklonio mi je upaljač i ako je znao da ja već odavno ne duhanim, kaže možda će ti zatrebati, kao da je znao da se više sresti nečemo.

Klikova: 573

Opširnije: Posljednji pozdrav mom jaranu Ibri

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version