Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

AKADEMIK KURTĆEHAJIĆ: NAKON PRESUDE ZA GENOCID NAD BOŠNJACMA U SREBRENICI NEMOGUĆE JE DA POSTOJI RS

U povodu 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i BiH, u subotu, 9. jula 2017., u Bosansko-hercegovačkom islamskom centru u New Yorku priređen je komemorativni program. Dr. Kurtćehajić je kroz cjelokupno predavnje prisutne proveo kroz najvažnije historijske tokove države Bosne i Bošnjaka.

Klikova: 125

Rogatica: Iftar u organizaciji porodice Esada Hadžihasanovića

Rogatica: Iftar u organizaciji porodice Esada Hadzihasanovica

Klikova: 186

Prof.dr.Suad Kurtćehajić gostovao u NEW YORKU

Nakon presude najjače sudske institucije na planeti, Internacionali sud pravde u Den Haagu, više nikada nebi trebali govoriti “Republika srpska” da ne kažemo Genocidna tvorevina. Jer u formulaciji presude stoji da su Vojska i policija RS osmislili i izvršili genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Klikova: 584

DANSKA 20.5.2017: Manifestacija sjećanja na genocid u Srebrenici

Prisutnima se obratio i doc. dr. Suad Kurtćehajić koji je istakao: „Srbija se izvukla presudom 2006 godine jer nije osuđena za genocid, ali jeste za to sto nije spriječila genocid. U svijetu se desilo 100 genocida, ali se samo 10 genocida procesuiralo. Srpska ne može biti konstanta, Bosna je konstanta.

Klikova: 323

Humana Goraždanka u SAD-a

I kada su prvi razmijenjeni logoraši iz Rogatice u svojim ispovijestima počeli pominjati ime moga baba, u smislu strahovite, mučeničke smrti, ja sam se i dalje nadala da će se vratiti, jer bilo je lakše pretvarati se da to nije istina. Krajem 1999. godine njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u Rogatici.

Klikova: 383

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version