Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Policajac Almedin Ajanović u Americi spasio dvije osobe iz gorućeg voza

Policajac bosanskohercegovačkog porijekla Almedin Ajanović ( Huse Ajanovica sin, unuk Ahme iz Sljedovica) u američkom gradu Lilburn je prošle nedjelje, 11. oktobra spasio dvije osobe iz voza u kojem je izbio požar. U trenutku kada je to uradio nije bio na dužnosti.

Klikova: 434

Opširnije: Policajac Almedin Ajanović u Americi spasio dvije osobe iz gorućeg voza

Ibrahim Šehić se oglasio: Karabah je Azerbejdžan!

Qarabag FK v Chelsea FC - UEFA Champions League : News Photo

U toku je treći dan rata između Armenije i Azerbejdžana, a Šehić je javno poručio da je uz Azere. Šehić je od 2013. do 2018. godine bio igrač Qarabaga (kako Azeri nazivaju spornu regiju), kluba koji je osnovan u Agdamu.

Klikova: 216

Opširnije: Ibrahim Šehić se oglasio: Karabah je Azerbejdžan!

Rogatičke lepine u Americi

Kada smo skoro pisali o mirisu rogatičkih lepina u doba ramazana, o redovima isped pekara o ljepoti ramazana o kojoj se pričalo i prepričavalo nismo se nadali da će miris te priče dobaciti do Koševskog Brda gdje naš sugrađanin Kustura Šemsudin ima pekaru Buco, a najmanje da će taj isti miris dobaciti čak do Amerike.

Klikova: 1105

Opširnije: Rogatičke lepine u Americi

EU daje 10 miliona eura za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu

Za rješavanje nezaposlenosti mladih, ključnog ekonomskog i društvenog izazova u regiji, EU je putem Evropskog investicijskog fonda pružila dodatnu garanciju koja će omogućiti bankama u Albaniji, Bosni i Hercegovini i Kosovu da ponude povoljne kredite malim i srednjim preduzećima.

Klikova: 344

Opširnije: EU daje 10 miliona eura za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu

Edina Harbinja - Uspješna pravnica u Velikoj Britaniji

Ovu talentiranu Bosanku, docenticu koja danas predaje na Univerzitetu Aston, rado pozivaju kako bi se informirali o pravnim regulativama i razvoju prava ljudi u oblasti društvenih mreža, maila i videoigrica. U razgovoru za Klix.ba Edina je govorila o svojim počecima u Velikoj Britaniji, otkrila nam koliko je trnovit bio njen put do uspjeha te na šta je u životu najviše ponosna.

Klikova: 880

Opširnije: Edina Harbinja - Uspješna pravnica u Velikoj Britaniji

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version