Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

NAJAVA - Akademik Suad Kurtćehajić gost u Minhenu

U Minhenu 22. petak i 23. marta subota u 19 sati u Islamskom centru IKRE Akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić održat će dva predavanja. Poziv za  sve koji žive u Njemačkoj da ako su u mogućnosti prisustvuju ovim predavanjima i podijele na svom zidu ovu informaciju.

Klikova: 101

MANIFESTACIJA - 15 godina MOST BRO

Humanitarna organizacija Most Bro je za 15 godina rada u BiH poslala vrijednosti od preko 23 miliona danskih kruna od tog iznosa 10 miliona kruna je u novcu... Iskrene cestitke. Manifestaciji su prisustvovali i mi i koji smo iz Rogatice ili sa nase opstine - Neska, Haris, Nerma, Hajra, Ibro, Mustafa, Abdullah, Adi I Muamer.....

Klikova: 145

Vjerujem u bolje sutra, živim za dan kad ću se vratiti

Posljednjih nekoliko godina mnogi mladi ljudi iz naše zemlje odlučili su pronaći bolji život 'preko bare'. Kriza i visoka stopa nezaposlenosti bili su glavni razlog njihovog preseljenja širom Evrope, pa i svijeta. Jedan od njih je i Sarajlija Aldin Čolić koji je u 'obećanoj zemlji' prije tri godine odlučio započeti novi život.

Klikova: 542

Slikar Safet Zec dizajnirao kutiju za novi francuski parfem

Francuska kompanija Hermès predstavila je novi parfemUn Jardin sur la Lagune (Vrtovi lagune), a ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bosanski umjetnikSafet Zec

Klikova: 227

STEĆAK U DANSKOJ

Danas je povodom 25.11. Dana dežavnosti BiH, u Odensi postavljena replika stećka. Ovom značajnom događaju prisustvovale su mnoge javne ličnosti iz Danske i BiH, kao i sam autor stećka umjetnik Adis Elias Fejzić.

Klikova: 603

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version