Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Rogatičke lepine u Americi

Kada smo skoro pisali o mirisu rogatičkih lepina u doba ramazana, o redovima isped pekara o ljepoti ramazana o kojoj se pričalo i prepričavalo nismo se nadali da će miris te priče dobaciti do Koševskog Brda gdje naš sugrađanin Kustura Šemsudin ima pekaru Buco, a najmanje da će taj isti miris dobaciti čak do Amerike.

Klikova: 780

Opširnije: Rogatičke lepine u Americi

Edina Harbinja - Uspješna pravnica u Velikoj Britaniji

Ovu talentiranu Bosanku, docenticu koja danas predaje na Univerzitetu Aston, rado pozivaju kako bi se informirali o pravnim regulativama i razvoju prava ljudi u oblasti društvenih mreža, maila i videoigrica. U razgovoru za Klix.ba Edina je govorila o svojim počecima u Velikoj Britaniji, otkrila nam koliko je trnovit bio njen put do uspjeha te na šta je u životu najviše ponosna.

Klikova: 455

Opširnije: Edina Harbinja - Uspješna pravnica u Velikoj Britaniji

NAJAVA - ARMIJA I MUP NA BRANIKU DOMOVINE

Želimo da vas pozovemo da nam se ponovo pridružite na live predavanju preko naše FB stranice Džemat Kopenhagen u četvrtak 16.04 koje nosi naslov: “ARMIJA I MUP NA BRANIKU DOMOVINE” a koje smo organizovali povodom 15.aprila na koji se obilježava kao Dan ARBIH.

Klikova: 293

Opširnije: NAJAVA - ARMIJA I MUP NA BRANIKU DOMOVINE

AIDA BRANKOVIĆ- RAZGOVOR S POVODOM

Dr. Ing. Aida Branković (rođena 1987) je istraživač i predavač na University of Queensland, Australija na osjeku za Informacione tehnologije i elektrotehniku i član je Asocijacije za napredak nauke i tehnologije.

Klikova: 505

Opširnije: AIDA BRANKOVIĆ- RAZGOVOR S POVODOM

Muhamed Sporišević - Od Rogatice do BURSE

image

Muhamed Sporišević rođen je 1991. godine u Rogatici, iz koje je zbog ratnih okolnosti s porodicom izbjegao u Goražde, a zatim u Sarajevo. Nakon osnovne škole, preko konkursa Rijaseta Islamske zajednice u BiH, postaje stipendista Diyaneta te pohađa medresu “Mustafa Germirli” u gradu Kayseri. Potom upisuje Teološki fakultet Univerziteta Uludağ u Bursi, koji uz jednu pripremnu godinu arapskog jezika završava 2015. godine. Iste godine upisuje masterske studije na Institutu za društvene nauke, odsjek: filozofija i religijske nauke, smjer: sociologija religije.

Klikova: 768

Opširnije: Muhamed Sporišević - Od Rogatice do BURSE

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version