Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

EU daje 10 miliona eura za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu

Za rješavanje nezaposlenosti mladih, ključnog ekonomskog i društvenog izazova u regiji, EU je putem Evropskog investicijskog fonda pružila dodatnu garanciju koja će omogućiti bankama u Albaniji, Bosni i Hercegovini i Kosovu da ponude povoljne kredite malim i srednjim preduzećima.

Klikova: 253

Opširnije: EU daje 10 miliona eura za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu

Rogatičke lepine u Americi

Kada smo skoro pisali o mirisu rogatičkih lepina u doba ramazana, o redovima isped pekara o ljepoti ramazana o kojoj se pričalo i prepričavalo nismo se nadali da će miris te priče dobaciti do Koševskog Brda gdje naš sugrađanin Kustura Šemsudin ima pekaru Buco, a najmanje da će taj isti miris dobaciti čak do Amerike.

Klikova: 1008

Opširnije: Rogatičke lepine u Americi

AIDA BRANKOVIĆ- RAZGOVOR S POVODOM

Dr. Ing. Aida Branković (rođena 1987) je istraživač i predavač na University of Queensland, Australija na osjeku za Informacione tehnologije i elektrotehniku i član je Asocijacije za napredak nauke i tehnologije.

Klikova: 715

Opširnije: AIDA BRANKOVIĆ- RAZGOVOR S POVODOM

Edina Harbinja - Uspješna pravnica u Velikoj Britaniji

Ovu talentiranu Bosanku, docenticu koja danas predaje na Univerzitetu Aston, rado pozivaju kako bi se informirali o pravnim regulativama i razvoju prava ljudi u oblasti društvenih mreža, maila i videoigrica. U razgovoru za Klix.ba Edina je govorila o svojim počecima u Velikoj Britaniji, otkrila nam koliko je trnovit bio njen put do uspjeha te na šta je u životu najviše ponosna.

Klikova: 756

Opširnije: Edina Harbinja - Uspješna pravnica u Velikoj Britaniji

NAJAVA - ARMIJA I MUP NA BRANIKU DOMOVINE

Želimo da vas pozovemo da nam se ponovo pridružite na live predavanju preko naše FB stranice Džemat Kopenhagen u četvrtak 16.04 koje nosi naslov: “ARMIJA I MUP NA BRANIKU DOMOVINE” a koje smo organizovali povodom 15.aprila na koji se obilježava kao Dan ARBIH.

Klikova: 428

Opširnije: NAJAVA - ARMIJA I MUP NA BRANIKU DOMOVINE

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version