Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Uplata članarine, zekjata i sadekatu-l-fitra za 2018 godinu!

Poštovana braćo i sestre, pozivamo vas da i ove godine, kao i prethodnih godina, svoj zekat i sadekatu-l-fitr uplatite u našim džematima u Medžlisu IZ-e Rogatica. Na ovaj način ćete, osim izvršenja jednog od farzova i stubova Islama, dati veliki doprinos i olakšati nam organizaciju vjerskog života na prostoru našeg medžlisa i svih naših 17 džemata.

 

 

 

 

 

 

MIZ ROGATICA POZIV:

 

Uplata članarine, zekjata i sadekatu-l-fitra za 2018 godinu!

 

 Biti član Medžlisa IZ Rogatica je vjerska i moralna dužnost svakog muslimana koji potiče sa naše opštine. Svojim članstvom postajete dio zajednice, postajete jedna od karika lanca koji predstavlja Medžlis IZ Rogatica.

Članarina je, već desetinama godina, osnovni prihod Medžlisa IZ Rogatica. To je naša investicija i za dunjaluk i za ahiret. To je jedan od garanata da neće doći do slabljenja šehadeta i naše vitalne snage, da neće utihnuti ezani, da se mektebska vrata neće početi zatvarati, da neće početi gasnuti radost ramazana i teravija, da neće......

U protelim godinama bilježimo rast kako članarina tako  zekata i vitara, što nam pomaže u realizaciji svih vjerskih aktivnosti na području našeg medžlisa. Nadamo se da će se taj pozitivan trend nastaviti i u ovoj godini kao i u narednim godinama.

Ovo je prilika da u ovom časnom mjesecu uputimo poziv svim džematlijama da uplate članarinu ali i zekat i sadekatu-l-fitre u naš medžlis, odnosno, naše džemate.

Medžlis IZ Rogatica se zahvaljuje džematlijama na dosadašnjem doprinosu i pozvamo sve naše Bošnjake koji potiču sa opštine Rogatica kako u dijaspori tako i u domovini  da podrže ove naše zajedničke hairli ramazanske akcije.

Želimo svima Vama ugodne ramazanske dane u mjesecu u kojem se prašta i pomaže, uz dovu Allahu dž.š. da nam ukabuli naša dobra djela. Amin...

 

Adresa: MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ROGATICA,

SRPSKE SLOGE BB, 73220 ROGATICA

Tel/fax: 058/ 420 - 171, 

e-mail: 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i  

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

 

Svakim radnim danom od 09 - 16 h.

Kontakt osoba: MIZ Rogatica 061/401-376

 Broj ziro racuna kod  BBI banke je 1415455320009707.

 

Medžlis IZ Rogatica

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version