Mediju Dumanjić lopovi pokušali drogirati


Na ulazu u Rogaticu policija je u utorak uhapsila Vildanu Čustović (30) i Nezira Godinjaka (49) te Muzafera Divovića (44) iz Sarajeva zbog sumnje da su pokušali opljačkati Mediju Dumanjić, povratnicu u selo Podgradac kod Rogatice.

preuzeto iz Avaza

Starica se suprotstavila pljačkašima iz Sarajeva
 
Mediju Dumanjić lopovi pokušali drogirati
 

Na ulazu u Rogaticu policija je u utorak uhapsila Vildanu Čustović (30) i Nezira Godinjaka (49) te Muzafera Divovića (44) iz Sarajeva zbog sumnje da su pokušali opljačkati Mediju Dumanjić, povratnicu u selo Podgradac kod Rogatice. Divović, Medijin komšija iz sela Oškoplje, bio je za volanom sive Opel Astre koju je zaustavila policija, a s njim su bili u autu Godinjak i Čustović.
 
Lažna trudnica
 
Vildana Čustović, koja je izigravala trudnicu stavivši jastuk ispod odjeće, došla je oko 12 sati s Nezirom Godinjakom pred kuću Medije Dumanjić i predstavila se kao kćerka njenog prijeratnog komšije. Bračni par navodno je bio u obilasku rodnog sela žene čiju je familiju Medija mislila da poznaje, usput im se pokvario automobil i došli su da se ugriju dok pomoć iz Rogatice ne stigne. Obradovana posjetom, jer samo rijetki svrate do ovog mjesta, pripremila je nana Medija kafu, pitu i kompot. A onda je osjetila da joj nije dobro, da ne vidi i da gubi svijest.
 
– San me savlad’o, ja hoću da pričam, a ne mogu. Mislila sam doš’o vakat i sat moj – kaže Medija Dumanjić.
 
Gosti su je nagovorili da legne i odmori, nana bi sačekala da odu, ali je na kraju i protiv svoje volje utonula u san.
 
– Valjda je mene prenijelo pa sam malo zahrkala. Osjetih ja da se ona mrdnu. Kad se ona nadvirila da vidi spavam li ja. Ne haberim ja ništa. Šutim, kad osjetim kako mi pokušava skinuti prsten, mislila je da će lahko, ali joj zape. Skočih ja, skoči ona – priča Medija. 
 
Misteriozni suprug u međuvremenu je često izlazio, a ispraćajući ženu, Medija ga je vidjela kako izlazi iz jedne od soba. Još ošamućena, nana Medija nije vjerovala svojim očima, ispratila je goste koji su se brzo udaljili od njene kuće.
 
Vidjela auto.
 
Kada se vratila, stvari je zatekla ispreturane. Krenula je za parom niz livadu i ugledala automobil koji ih je čekao nedaleko od kuće. Imala je broj zamjenika komandira PS Rogatica Rade Kosorića, pozvala ga je i policija je munjevito reagirala te lopove uhapsila na ulazu u Rogaticu.
 
Medija ih je kasnije prepoznala u Policijskoj stanici, usput ih izgrdila, a rogatičkim policajcima zahvalila jer zbog njih se, kaže, osjeća mnogo sigurnije. Kradljivci nisu uspjeli odnijeti ništa osim ključeva od kuće.  

 
Droga u kompotu
 
– Popila sam pola čaše kompota, pite malo uzela i priđem ovdje da popijem lijekove. S njima pričajući ožednjela sam i uzmem ono pola čaše i popijem, osjetim nešto mi kiselo, tobe jarabi, kad će prije prokisnuti – prisjetila se Medija trenutka kada je popila za sada nepoznato sredstvo kojim je omamljena. 

Komentariši