Glavni imam MIZ Rogatica Amel ef Kozlić – BAJRAMSKA ČESTITKA

Na kraju, uz dovu Allahu dž.š da nam ukabuli ramazanske ibadete, da nam da zdravlja  da doživimo još ramazana, svim rogatićanima i rogatičankama u zemlji i dijaspori, želim sretne i hairli bajramske dane sa rječima BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

 

 

 

 

 

 

BAJRAMSKA ĆESTITKA

 Draga braćo i sestre!

 

Sve što ima svoj početak ima i svoj kraj, sem Uzvišenog Allaha, tako evo doćekasmo i kraj ovogodišnjeg mubarek ramazana.Njegov kraj obilježavamo najvećim praznikom kod muslimana, odnosno bajramom. U ovom danu Allah dž.š daje Svoju nagradu vjernicima za sve ono što su u proteklom mjesecu radili i sikreno se nadam da smo od onih koji se s pravom nadaju lijepoj plati jer su uložili trud u minulim danima.

 

Koristim priliku da se zahvalim svima onima koji uplačuju članarinu Islamske zajednice u našim džematima, kao i onima koji su svoj zekat i sadekatu-l-fitr uplatili u istim, i da pozovem one koji to do sada nisu uradili da se prikljuće ljudima koji kroz pomenute aktivnosti direktno finansijski održavaju vjerski život na ovom području.

 

Na kraju, uz dovu Allahu dž.š da nam ukabuli ramazanske ibadete, da nam da zdravlja  da doživimo još ramazana, svim rogatićanima i rogatičankama u zemlji i dijaspori, želim sretne i hairli bajramske dane sa rječima

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši