Nermin Zolotić danas počinje trenirati


Prije nešto više od pet mjeseci na Grbavici su igrali Željezničar i Zrinjski, kada je Hrvoje Miličević nesmotreno nagazio Nermina Zolotića

 preuzeto sa: Oslobodjenja

 

Nermin Zolotić danas počinje trenirati: Poželio sam se osjećati kao dio ekipe

Prije nešto više od pet mjeseci na Grbavici su igrali Željezničar i Zrinjski, kada je Hrvoje Miličević nesmotreno nagazio Nermina Zolotića.

Naoko bezazlen duel, nažalost, završio je tragično po Zolotića. Miličević mu je, nenamjerno, slomio nogu na dva mjesta, a cijela situacija izgledala je zaista šokantno u prvi mah, s obzirom na to da je Zolotiću noga ostala da visi, slomljena u zglobu.

Strah od duela

Šok, nevjerica, suze, obilježili su taj meč u kojem je Željo odigrao tek 0:0, ali niko nije ni pričao o rezultatu. Sviju je interesovalo samo jedno – koliko je teška Zolotićeva povreda i kada će se i hoće li se uopšte vraćati na teren.
Prve prognoze su bile pesimistične, ali dan nakon povrede uslijedila je operacija koju je savršeno izveo doktor Edin Kulenović.
 “Zolotić će na teren za pet mjeseci”, bile su riječi dr. Kulenovića, koje nam je rekao 11. aprila 2013.
 I zaista, pet mjeseci poslije, Zolotić je na terenu. Danas će istrčati na Grbavicu, kako bi trenirao sa ostatkom ekipe.
 “Prvi put ću izaći na trening sa suigračima. Neću raditi s loptom, već lagano trčati okolo, ali i to je veliki napredak za mene”, kaže nam Zolotić, kojeg smo u šali upitali da li ima tremu, na šta nam je odgovorio:
 “Nemam treme, ali sam se poželio osjećati kao dio ekipe.”
 Zolotić već nekoliko sedmica samostalno trenira, a uskoro bi mogao početi rad sa loptom.
 “Već su mi rekli kako bih trebao u rad uključiti i kratka dodavanja od 5-10 metara. Lično, nadam se da bih do 20. septembra mogao biti spreman za igranje utakmica”, optimističan je Zolotić, kojem tek sada predstoji najteža bitka – povratak u staru formu.
 “Valja mi se sad uvaliti u ekipu. Konkurencija se pojačala, ali nadam se da ću izboriti svoje mjesto u timu.”
 Veznjak plavih kaže kako trenutno ne razmišlja o tome hoće li imati strah od duela, sve dok ne dođe u situaciju da se izbori za loptu.
 “Sada trenutno nemam straha, ali ne znam kako će mi podsvjest reagovati. Vjerujem da će sve doći na svoje s vremenom i da ću bez problema moći nastaviti igrati”, kaže nam Zolotić, koji nikad nije želio pogledati snimak povrede.
 “Ne želim to gledati, niti imam namjeru. Možda nekad poslije, kada ostarim, ali sad ne.”
 A što se tiče Miličevića, koji ga je povrijedio i koji ga je posjetio odmah u bolnici nakon operacije, kaže da mu je oprostio odmah nakon tragičnog događaja.
 “Svima se moglo desiti. Znam da nije bilo namjere u njegovom startu i to je najbitnije”, kazao je Zolotić, koji se često čuje sa Miličevićem.

Čolić operisan

 I dok se Zolotić vraća na teren, sudbina je htjelča da jedan drugi igrač Želje tek počinje proces reabilitacije i oporavka od operacije. Naime, Benjamin Čolić, koji je povrijedio koljenu u meču Lige prvaka protiv Viktorije iz Plzena, prije dva dana je operisan u Rijeci kod dr. Nemeca.

 “Operacija je protekla dobro. Sada slijedi oporavak, koji će trajati oko pola godine”, kazao nam je Čolić, koji je jučer doputovao u Sarajevo.

 Uz njega, povrijeđeni su još i Josip Kvesić, koji se van terena nalazi već više od pola godine, te Asim Škaljić, kojem je slomljena ruka.

Komentariši