Počela izgradnja stambeno-poslovne zgrade u MiZ Rogatica


U prisustvu uvaženog Muftije Goraždanskog Hameda ef.Efendića, Glavnog Imama u MiZ Rogatica Amel ef.Kozlića otpočela je gradnja toliko željenog stambeno-poslovnog objekta.

 

Rogatica.09.09.2013.godine 

 Jutros je počela izgradnja stambeno-poslovne zgrade u MiZ Rogatica.Već duže vrijeme zaživila je ideja,htijenje i želja za izgradnjom stambeno-poslovne zgrade,u Miz Rogatica. Uz Allahovu pomoć,uz pomoć dobrih i razumnih ljudi ova se želja počela ostvarivati ovih dana. 

U prisustvu uvaženog Muftije Goraždanskog Hameda ef.Efendića, Glavnog Imama u MiZ Rogatica Amel ef.Kozlića otpočela je gradnja toliko željenog stambeno-poslovnog objekta. Na temeljima novog objekta koji će biti u kompleksu Čaršijske džamije zaklan je Kurban kako to nalažu naši adeti.uz proučene Hairr – dove počeli su radovi. 

Glavni Investitor je FMROI aizvodžač radova je INTER-EXT D.O.O. Banovići,završetak radova planiran je za 15.11.2013 godine.U ovom periodu će se uraditi objekat i pokriti.Za unutrašnje radove i krajnji završetak objekta potrebna su još dodatna finansijska sredstva koja će se iznaći kroz razne donacije od privrednih subjekata kao i donacijama naših džematlija.Sama izgradnja objekta upotpuniti će kompleks džamije kao i pokazati još ljepšu sliku našeg rodnog grada.Svrsishodnost objekta je velika i služiće namjeni i potrebama MiZ Rogatica,džematlijama kao i samom gradu. 

Ovom prilikom Povjereništvo MiZ Rogatica se želi zahvaliti svima koji su pomogli da dođe do realizacije ovog projekta.: Predsjedniku Skupštine opštine Rogatica Kemi Čamdžiji,Načelniku opštine Rogatica Tomislavu Puhalcu,Administrativnoj službi opštine Rogatica,Ministru Adilu Osmanoviću,i mnogim drugim koji su uzimali učešće u realizaciji ovog projekta. 

Dragi naši Rogatičani i Rogatičanke,ovom prilikom Vas pozivamo da i Vi uzmete učešće u realizaciji ovog projekta sa svojim donacijama i tako pomognete opstanak i rad Vaše MiZ Rogatica i kroz ove aktivnosti date podršku povratnicima i pospiješite i dalji povratak u rodni grad. 

Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili.





















Komentariši