Lamija Suljević – modni dizajner

 

Lamija Suljevic, unuka Dervisa i Hadzire Pasic sa svedskom adresom, ucestvuje na takmicenju modnih dizajnera… Nadam se da cete glasati i link proslijediti svojim prijateljima… http://elle.muuse.com/#!vote/208-lamija-suljevic

 

 

 

 

 

 

 

Lamija Suljević – modni dizajner

 

Ova djevojka od 1992. godine živi u Švedskoj, gdje je došla s porodicom, početkom agresije na BiH. Iako dijete prognanika, Lamija je imala jasan životni cilj – željela je postati modna dizajnerica.I u tome je uspjela.

Diplomirala je na Univerzitetu za dizajn Beckmans u Stockholmu, u maju 2013. – Riječ je o najčuvenijem univerzitetu u Skandinaviji.

Bila sam student godine i dobila najveća priznanja za svoje kreacije. Moju haljinu iz završne kolekcije ponijela je i čuvena kreatorka Bea Akerlund stilistica Lady Gage, Madonne i mnogih drugih poznatih ličnosti. Ona je tu haljinu nosila dobrotvornoj reviji u Beču koju je organizovao Vogue u junu 2013. godine. Kolekcija je imala za temu srebrenički genocid i cvijet, simbol žrtava genocida, kaže Lamija za Bportal.ba.

Sve njene dosadašnje kolekcije bile su inspirisane bosanskom kulturom i narodnim rukotvorinama, a njene unikatne revije dobile su veliki publicitet u svijetu mode.Njen dalji put u ovoj branši umnogome zavisi o narednoj koleciji, jer je u prilici da je finansira čuveni modni časospis ELLE.Da bi se to desilo, potrebno je da Lamija pobijedi na njihovom takmičenju koje je u toku.

Potrebno je da ima što više glasova, pa joj je podrška njenih zemljaka gdje god se nalazili itekako potrebna. Da biste podržali ovu uspješnu djevojku, koja s ponosom pronosi glas o svojoj domovini Bosni i Hercegovini u svijetu, potrebno je samo da otvorite OVAJ LINK i glasate za nju.

(Bportal.ba) –

LINK: http://elle.muuse.com/#!vote/208-lamija-suljevic

 

 

 

Komentariši