Mešić sedmi na Evropskom zimskom bacačkom kupu

Bacač kugle Kemal Mešić  bio je sedmi u konkurenciji seniora s dužinom 19,51 m.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srebro Pezera, bh. rekord Mileusnića, Mešić sedmi

 

Nakon što je u subotu, prvog dana 14. Evropskog zimskog bacačkog kupa u portugalskoj Leiriji, Vanja Spajić (18,5 godina) iz trebinjskog Leotara zauzela posljednje, 17. mjesto u bacanju koplja u konkurenciji seniorki s dužinom 42,16 m, danas su nastupili i naši atletičari, koji su se okitili jednom srebrenom medaljom i državnim rekordom.

Srebro je osvojio u konkurenciji mlađih seniora (U23) aktuelni juniorski prvak Evrope, Zeničanin Mesud Pezer (19,5 g), koji je već u prvoj seriji kuglu bacio na dužinu 18,68 m i sve do posljednje, šeste serije imao zlato, kada ga je skinuo dvije godine stariji Francuz Frederik Deže (Frederic Dagee), koji je bacio 19,05 m. Treći Čeh Martin Novak bacio je kao i naš Pezer 18,68 m, ali u drugoj seriji, pa je našem takmičaru pripalo srebro, a njemu bronza.

Sjajan je drugi Zeničanin, Dejan Mileusnić (23,5 g), koji je prvi put bacao koplje preko 80 metara i popravio vlastiti prošlogodišnji bh. rekord od 79,62 m. Milusnić je  bacio 80,40 m, ali mu je to, na žalost, bilo dovoljno samo za četvrto mjesto.

Bacač kugle Kemal Mešić iz Sarajeva bio je sedmi u konkurenciji seniora s dužinom 19,51 m.

 

Avaz

Komentariši