Akcija prikupljanja pomoći ugroženim povratnicima u Podrinje

Stoga su Udruženje građana Povratak kući i Džemat džamije Kralj

Fahd pokrenuli akciju prikupljanja pomoći ugroženim povratnicima u Podrinje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es-selamu alejkum!

Poštovani brate/sestro,

naša braća povratnici u Podrinje su proteklih dana na velikom iskušenju zbog poplava koje su zahvatile našu Domovinu. Cijenimo aktivnosti raznih udruženja i pojednica da pored zvaničnih institucija Države pruže pomoć u granicama svojih mogućnosti, ali je primjetno da su povratnici u Manji bh entitet nedovoljno medijski popraćeni, a za očekivati je da će se istima i od zvaničnih entitetskih organa pomoći tek kada se pruži adekvatna pomoć ugroženi Srbima.

Stoga su Udruženje građana Povratak kući i Džemat džamije Kralj Fahd pokrenuli akciju prikupljanja pomoći ugroženim povratnicima u Podrinje.

U cilju brzog reagiranja na potrebe ugrožene braće apelujemo na sve vas da svoju pomoć u prehrambenim artiklima i garderobi dostavite u toku sutrašenjeg dana (subota, 17. maj 2014.g.), u džamiju Kralja Fahd u Sarajevu, koja je otvorena od sabaha do jacije, kako bi se prikupljeno moglo inša-Allah uručiti ugroženoj braći i sestrama Podrinja, u nedjelju 18. maja 2014. godine!

Naša akcija prikupljanja pomoći se nastavlja inša-Allah i narednih dana!

Pomoć možete donijeti u džamiju Kralj Fahd svaki dan od sabaha do jacije!

Na poziv onih koji nisu u mogućnosti da dostave pomoć u džamiju, dolazimo inša-Allah na vašu adresu, radi preuzimanja iste!

Kontakt osobe:

Nezim Halilović, hatib džamije Kralj Fahd 061 893 036 i

Samir Alihodžić, predsjednik Udruežnja Povratak kući 061 976 934.

Es-selamu alejkum!

 

O vjernici, bojte se Allaha istinskom bogobojaznošću i ne umirite drugačije nego kao muslimani! (Alu Imran; 102.)

Prenosi Muaz ibn Džebel, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Boj se Allaha gdje god bio, poslije lošeg djela uradi dobro djelo, čime ćeš ga izbrisati i lijepo postupaj prema ljudima!” (Tirmizija)

 

 

 

Komentariši