Ćoliću 90 minuta

– Drugo pretkolo Europa lige- Ćoliću 90 minuta… Željezničar izborio pozitivan rezultat za revanš..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugo pretkolo Europa lige

 

Odlični Željo nije uspio pobijediti u Skoplju, odluka u revanšu

 

Ekipa Željezničara je večeras u Skoplju, na stadionu Filip II Makedonski u okviru drugog kola Europa lige odigrala odličnu utakmicu protiv domaćeg Metalurga, a rezultat je na kraju bio 0:0. 

Bila je to utakmica u kojoj je naš tim, tokom većeg dijela susreta bio dominantniji i opasniji pred golom Eframova, ali tu nadmoć nažalost nisu uspjeli krunisati golom. Nogometaši Želje su u ovu utakmicu krenuli dosta ofanzivno i u prvih 20. minuta su igrali odlično, a u tom vremenskom periodu su i imali nekoliko poluprilika. 

Najbolju priliku za Plave sa Grbavice je imao Srđan Stanić koji je u 33. minuti, nakon ubačaja Kvesića, dobro šutirao, ali odbrana Metalurga je izblokirala njegov pokušaj. 

U drugom poluvremenu smo gledali nešto ofanzivniju igru domaćih igrača, koji nisu uspjeli da matiraju Antolovića, nakon nekoliko dobrih pokušaja sa distance. Ipak najbolju priliku u drugom poluvremenu su opet propustili realizirati igrače Željezničara, tačnije Bučan, koji je nakon proigravanja Sadikovića, šutirao preko gola. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, ostalo je 0:0, što je svakako mnogo bolji rezultat za izabranike Admira Adžema. 

Ovim rezultatom ekipa Želje je favorit za prolaz u treće pretkolo Europa lige, jer u revanšu osim igrača Želje, protiv sebe će nogometaši Metalurga imati i armiju navijača Želje. Nadamo se da će to biti dovoljno za prolaz dalje.

AVAZ

Komentariši