U Kukavicama otvorena džamija


Danas je u Kukavicama bilo prelijepo. U prisustvu velikog broja vjernika iz cijele BiH koji su došli da uveličaju ovaj veliki Mubareć, otvorena je još jedna Allahova kuća pod čijim ćemo krovom čuvati i štititi, našu djecu učiti našoj vjeri i časnom Kuranu.
Kukavice.10.08.2014.godine
Danas je u Kukavicama otvorena džamija. Velikom upornošću džematlija, zalaganjem, odricanjem i davanjem , uz pomoć velikog broja donatora, prijatelja dugogodišnji san je odsanjan, današnjim danom je postao stvarnost. Naše Kukavice su dobile svoju džamiju, ponos našeg MiZ Rogatica.
 
Danas je u Kukavicama bilo prelijepo. U prisustvu velikog broja vjernika iz cijele BiH koji su došli da uveličaju ovaj veliki Mubareć, otvorena je još jedna Allahova kuća pod čijim ćemo krovom čuvati i štititi, našu djecu učiti našoj vjeri i časnom Kuranu. Svojim prisustvom uglednici iz našeg naroda, ullema, predsjednici džematskih odbora. predsjednici Medžlisa iz Goraždanskog muftiluka dali su još jednom potvrdu pravoga puta, puta vjere i istine
 
 Cijenjenom skupu su se obratili Predsjednik građevinskog odbora .Kemo Čamdžija,Predsjednik MiZ Rogatica Ibrahim Osmanović,Izaslanik Muftije Goraždanskog Rasim ef.Džafić. Izaslanik Reis ulleme Hamed ef.Efendić.
Džamiju je otvorio Vehid Vehko Čamdžija. Vjerski program je završen sa klanjanjem Podne -namaza.Poslije namaza upriličen je ručak za sve prisutne a poslije je bilo opštenarodno veselje
Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili…
 

Komentariši