Hajrudin Bradarac među stradalim rudarima

Poginuli su rudari: Mehmed Dizdarević, Mehmedalija Halilović, Fahir Halač i Fejzo Isaković, a peti rudar, koji se vodi kao nestali, je Hajrudin Bradarac, koji je prije tri dana počeo raditi u rudniku.. Hajrudin Bradarac je sin Sulejmena Bradarca iz Rogatice,  Fudin mlađi brat…

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajrudin Bradarac među stradalim rudarima

Nakon zemljotresa, odnosno gorskog udara, 34 rudara ostali su jučer zarobljeni u jami Raspotočje, nakon čega je uslijedila akcija planiranja njihovog izvlačenja i spašavanja.

U jutarnjim satima danas spasilačke ekipe su se probile do zarobljenih rudara, ali nažalost za neke nije bilo spasa.

Rudari koji su bili zarobljeni kopali su tunel sa svoje strane kao i spasilačke čete sa druge strane, sa ciljem što skorijeg spašavanja zarobljenih.

Sve do podneva javnost je bila uvjeravana da su svi rudari živi i zdravi, a porodice su se u jutarnjim satima i čule sa nekima od njih. Nažalost, ispostavilo se da nije sve prošlo kako treba i da su petorica rudara izgubili živote.

Poginuli su rudari: Mehmed Dizdarević, Mehmedalija Halilović, Fahir Halač i Fejzo Isaković, a peti rudar, koji se vodi kao nestali, je Hajrudin Bradarac, koji je prije tri dana počeo raditi u rudniku.

Tijela još uvijek nisu izvučena, a radi se trenutno na osiguranju jame kako bi se poginuli rudari izvukli.

Hajrudin Bradarac je sin Sulejmena Bradarca iz Rogatice, Fudin mlađi brat…

 

 

 

 

 

Komentariši