Pridružimo se humanitarnoj akciji pomoć porodicama nastradalih rudara

U Holandiji je akciju zapocela Naida Ribic u Danskoj bh radio Odense, a vjerovatno ce se u akciju ukljuciti i Most-Bro. I u ostalim zemljama ce se vjerovatno pokrenuti slične akcije. Apelujemo na naše Rogatičane da se uključe u akcije u zemljama u kojim žive ili da lično uruče sredstva porodicama nastradalih.

 

 

 

 

 

 

 

U HOLANDIJI

AKCIJA PRIKUPLJANJE NOVCANE POMOCI ZA PORODICE NASTRADALIH RUDARA U ZENICI…

Svi ste upoznati sa tragedijom koja se upravo desila u rudniku u Zenici. PET ljudskih zivota je nestalo.. PET oceva…PET sinova, muzeva, prijatelja, komsija. PET stanovnika zenice i BiH..

Sa mukom su zaradjivali svoj kruh/hljeb da bi prehranjivali svoje porodice i sad ih vise nema. Tugu njihovih porodica ne moze ublaziti NISTA i NIKAD NECE MOCI,,, 
Pokazimo nasu ljudskost i plemenitost i ucinimo bar nesto za ove porodice u ovim teskim danima. Olaksajmo im , bar na kratko, bar jednu muku.

POKAZIMO SVOJU PLEMENITOST I UCESTVUJMO U OVOJ AKCIJI.. MA GDJE DA SMO…iZNOS NIJE BITAN…AKO JE OD SRCA.

Sva imena i donacije bit ce, kao i do sadasnjim akcijama, objavljana i prikazana predaja novca porodicama.

Uplatu mozete uraditi na moj licni racun

znaci Naida Ribic, NL98 RABO 0108963144 , naglasiti da je za porodice rudara

 

U DANSKOJ

bh radio Odense

Znamo da ste umorni od humanitarnih akcija koje su evo postale haman svakodnevni dio naseg zivota. U svakom slucaju hvala Allahu da smo u situaciji da pomognemo a to je bolje nego da cekamo da nam neko pomogne. BH Radio na sugestiju naseg redovnog slusaoca i jos redovnijeg donatora Almira Morica (frizerski salon By Moric) pokrece akciju prikupljanja sredstava za clanove porodica stradalih rudara u jami Raspotocje. Koliko god skupimo za uhar je sto se ono kaze. Dakle evo od ovog momenta pocinjemo sa akcijom.

Konto za one koji zele ucestvovati u ovoj akciji je kod HO Bosnjaka Danske Most-Bro :
KONTO nr.: 7557-529-238 
Reg. nr.: 2470 – Nordea BANK sa obaveznom naznakom “Raspotocje”
Zamolili bi sve one koji eventualno uplate nesto novca na Most-Bro da nas obavijeste da bi ih mogli staviti na spisak. Uplate mogu biti i anonimne i mi zavodimo na spisak kao “Anonimni donator”. Skupljeni novac je namijenjen porodicama stradalih rudara u rudniku Raspotocje.

 

 

 

 

Komentariši