Ministar Bandić u Gazijama

 

Cilj posjete ove visoke delegacije je obilazak povratnika i dijela puta koji je asfaltiran, u dužini 1700 metara, sa širinom od 3 metra, sa urađenim kanalima i propustima.

Ovaj put ima izuzetnu važnost za povratnike u ovu mjesnu zajednicu, a u njegovu rekonstrukciju utrošeno je 140.190,00 KM,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministar Bandić u Gazijama

 

Rogatica.02.10.2014.godine – Danas je u  selu Gazije boravio Ministar za raseljena i izbjegla lica u Kantonu Sarajevo Bandić Muamer sa svojim saradnicima.

Cilj posjete ove visoke delegacije je obilazak povratnika i dijele puta koji je asfaltiran, u dužini 1700 metara, sa širinom od 3 metra, sa urađenim kanalima i propustima.

Ovaj put ima izuzetnu važnost za povratnike u ovu mjesnu zajednicu, a u njegovu rekonstrukciju utrošeno je 140.190,00 KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica učestvovalo sa 70. 190, 00 KM, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo sa 50.000,00 KM i Opština Rogatica sa 20.000,00 KM“, istakao je ministar Bandić, te dodao da je izvođač radova bila firma „Zvornikputevi”.

Ostalo je još da se uradi 1000 metara asfalta da bi se spojilo sa regionalnim putem Rogatica – Sarajevo.

Ministar Bandić je iskoristio priliku da porazgovara sa povratnicima, o njihovim problemima,razgovarali su i o načinu prevazilaženja tih problema.

Povratnici su istakli probleme, dobili su adekvatne odgovore i obećanje da će se njihovi problemi brže rješavati zajedničkim snagama dva ministarstva i Opštine Rogatica.

Ministar Bandić je povratničkim porodicama Ferida Hrustemovića, Jusufa Gazije, Nume Zukića, Mevle Zukića i Arifa Zukića uručio pet bajramskih paketa sa prehrambenim artiklima.

 

U JEDINSTVU JE SNAGA

Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili..

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši