ZOLOTIĆ: U Gentu je konkurencija žestoka

Zolotić pocrvenio u porazu od Waregema

‘Bilo je teško, ali čini mi se da sam sad tu, tek na korak od onog što želim biti. Odigrao sam neke utakmice, poremetio me taj crveni karton, a ovdje je tako: kad ispadneš iz prvog tima iz bilo kojeg vratiti, teško se vratiti. Minute su dragocijene”, dodaje plavokosi veznjak..

 

 

 

 

Nermin Zolotić: Bilo kuda Željo svuda

 

Nermin Zolotić, nekoć najperspektivniji mladi fudbaler sarajevskog Željezničara, danas hljeb zarađuje nastupajući u belgijskoj Jupiler ligi. Član je tamošnjeg prvoligaša Genta, jednog uglednog, urednog i sređenog kluba koji se ove sezone bori za titulu prvaka države.
Kada jedan dvadesetogodišnjak iz lige koju ”bije loš glas” preseli u jednu sasvim drugu realnost i pri tome postane barem dio rotacije u timu, onda se tu može pročitati kvalitet, a Zolotić ga ima – znaju to svi koji su ga barem jednog gledali na terenu.

Iza njega je težak put, prebrodio je jednu užasnu povredu, pucala je noga, ali vratio se, zaigrao i sad je tu gdje jeste.

”Ne volim se ni sjećati toga, ali više ne osjećam ni najmanji strah. Igram bolje nego ikad, spremni sam i odlučniji. Osim ožiljka na potkoljenici, povreda je stvar daleke prošlost. Ne ponovilo se”, priča Nermin Zolotić za portal Radiosarajevo.ba.

Težak put

U Gentu je morao ”zapeti” više nego ikad. Konkurencija je žestoka, ipak je to ekipa koja će naredne sezone, po svemu sudeći, igrati Ligu prvaka.

”Bilo je teško, ali čini mi se da sam sad tu, tek na korak od onog što želim biti. Odigrao sam neke utakmice, poremetio me taj crveni karton, a ovdje je tako: kad ispadneš iz prvog tima iz bilo kojeg vratiti, teško se vratiti. Minute su dragocijene”, dodaje plavokosi veznjak.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, kao i mnogi drugi Željini igrači, može odletjeti bilo gdje, ali matični i najdraži klub uvijek je ”tu negdje”.

”Kako ne bih pratio, pratim više nego kad sam bio u Želji. Kako kažu, bilo kuda Željo svuda (smijeh). Znam sve, vidio sam da se i izvan terena dešava toliko toga dobrog. Bilo je vrijeme, klub poput Željezničara mora biti najbolji u svemu, ne samo prema broju titula. Tu nas svakako niko ne može stići”, kroz osmijeh na kraju razgovora zaključuje Nermin Zolotić.

Radiosarajevo.ba

Komentariši