Milenko Krsmanović me htio ubiti jer sam svjedok njegovih ratnih zločina

kapo

Advokat Muhidin Kapo: Milenko Krsmanović me htio ubiti jer sam svjedok njegovih ratnih zločina – Osoba inicijala M. K. (58) koju su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć uhapsili predata je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

 

 

Kako Faktor.ba saznaje, uhapšen je Milenko Krsmanović, osumnjičen za ratne zločine na području Rogatice.

Sarajevski advokat Muhidin Kapo za naš portal je kazao da su tačni navodi da je Krsmanović planirao njegovo ubistvo. Kako nam je kazao Kapo, motiv planiranja ubistva je njegovo svjedočenje protiv Krsmanovića za ratne zločine na području općine Rogatica.

– On me zarobio 1992. godine, slomio mi je nogu i rebra. Planirao je da me ubije da ne bih svjedočio protiv njega – kazao nam je Kapo.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH u saradnji sa Operativnim timom, Uprave policije MUP Kantona Sarajevo i SIPA-e, sprovelo je akciju kojom je rasvjetljeno i spriječeno teško krivično djelo- planirano ubistvo poznatog sarajevskog advokata.

Tužilaštvo BiH je provodeći istragu došlo do saznanja da određene osobe planiraju ubistvo advokata, koji je važan svjedok Tužilaštva u jednom predmetu za ratne zločine na području Rogatice.

Krsmanović je osumnjičen za krivična djela ometanja rada pravosuđa i kazenena djela ubojstva i podrstrekavanja.

Pored toga, Krsmanović trenutno čeka početak suđenja pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu jer je optužen da je, u svojstvu policajca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), u julu 1992. godine na području općine Sokolac civilnoj osobi nesrpske nacionalnosti namjerno nanio snažanu tjelesnu i duševnu bol, protivzakonito je zatvorio i opljačkao njenu imovinu.

(B. P./Faktor.ba)

Komentariši