Nermin Štitkovac ispunio norme za svjetsko i evropsko juniorsko prvenstvo

Split: Nermin Štitkovac ispunio normu za Evropsko prvenstvo mlađih juniora

Bh. atletičar Nermin Štitkovac osvojio je prvo i drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniora na Međunarodnom bacačkom mitingu u Splitu. Šesnaestogodišnji član AK Sarajevo pobijedio u bacanju diska sjajnim rezultatom 56,03 m, dok je u bacanju kugle zauzeo drugo mjesto hicem 15,67 m.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nermin Štitkovac ispunio norme za svjetsko i evropsko juniorsko prvenstvo

 

Bosanskohergovački atletičar Nermin Štitkovac osvojio je prvo i drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniora na Međunarodnom bacačkom mitingu u Splitu.

Šesnaestogodišnji član Atletskog kluba Sarajevo pobijedio u bacanju diska sjajnim rezultatom 56,03 m, dok je u bacanju kugle zauzeo drugo mjesto hicem 15,67 m.

Prema riječima njegovog trenera Mensura Vrcića, Štikovac je u disku za tu kategoriju mladih atletičara ostvario fenomelan rezultat s kojim je ispunio norme za evropsko i svjetsko prvenstvo. 

– Štitkovac je za više od tri metra prebacio normu za nastup na evropskom prvenstvu, koje se u julu održava u Tbilisiju, te za više od metar za učešće na svjetskom prvenstvu naredne godine u Keniji. Radi se o velikom talentu, kojem je ovo prva godina u kategriji mlađih juniora. Ukoliko nastavi da se pravilno razvija naša zemlja će u dogledno vrijeme dobiti još jednog vrhunskog atletičara – kazao je Vrcić za Fenu.        



Autor: Fena

Komentariši