Nemojte dozvoliti da istina predje u zaborav

Drage majke, supruge, draga djeco od danas planirajte DAN kada će se obilježavati ove dvije grobnice ne samo ove i ostale grobnice ne samo u Rogatici, Višegradu i drugim gradovima jer nam je to DUG I OBAEZA PREMA NAŠIM NAJMILIJIM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemojte dozvoliti da istina predje u zaborav

 

Dragi prvo moji VIŠEGRADJANI, dragi moji ROGATIČANI nemojte dozvoliti da istina predje u zaborav. Danas nas je bilo prisutno okoliko koliko je u jami Paklenik i Ivan polju ubijeno.

U 2017 godini treba da nas bude 10 puta više. Ne shvatljivo je da članovi čiji si najrodjeniji ubijeni u ovim grobnicama NIKADA nisu došli na mjesto zločina.

Drage majke, supruge, draga djeco od danas planirajte DAN kada će se obilježavati ove dvije grobnice ne samo ove i ostale grobnice ne samo u Rogatici, Višegradu i drugim gradovima jer nam je to DUG I OBAEZA PREMA NAŠIM NAJMILIJIM.

Nije samo otići na mezar .

Mjesto zločina je mjesto gdje su iza rahmetlija ostale samo kosti a sve ostalo je nestalo tako da su ova mjesta jama Paklenik i Ivan polje NAJVEĆA GROBNICA naših i vaših NAJMILIJIH.

Sama se pitam kako može neko da nikada ne ode na mjesto gdje mu je otad, sin, brat, sestra, majka, supruga dijete ubijeno da ne vidi mjeto zločina.

Nemojte reći da kritikujem već sajvetujem da ISTINA NE ODE U ZABORAV. PREKINITE ŠUTNJU posebno preživjele žrtve, svjedoci očevidci prijavite se Tužilaštvu BiH i dajte izjavu ako ne možee Tužilaštvu dodjite u Udruženje “Žena-žrtva rata” uzet ćemo izjavu i putem protokola tužilaštva BiH istu proslijediti na dalju proceduru samo na taj način možemo pomoći Tužilaštvu BIH da istraži počionioce ratnih zločina uz NAŠE davanje izjava i svjedočenja.

KONTAK TELEFON Udruženaj “Žena-žrtva rata” 033 658 879

PREKINITE ŠUTNJU JA ZNAM DA U VAŠIM GLAVAMA JOŠ UVIJEK ODJEKUJU ČETNIČKE RIJEČI “AKO KOME KAŽEŠ BITĆEŠ UBIJENA TI I TVOJA PORODICA” NEBOJTE SE NEMA VIŠE STRAHA SAMO NAŠIM SVJEDOČENJMEM SE MOŽEMO OSVETITI RATNIM ZLOČINCIMA NAŠOM ISTINOM DO HAPŠENJA RATNIH ZLOČINACA.

Oni koji ne daju izjavu i ne svjedoče ravni su raznim zločincima jer skrivaju ratne zločince.JOŠ JEDNA VEĆA PREDNOST ako damo iizjavu Tužiocu Tužilaštva BiH i u slučaju da umremo naša izjava će se koristiti kad se uhvati ratni zločinac.

Udruženje “Žena žrtva rata” je mnogo toga uradilo za ROGATICU dajte i vi ROGATIČANI od sebe samo ISTINU ONO ŠTO STE PREŽIVJELI I VIDJELI. Nemojte dozvoliti da ratni zločinci ostanu nekažnjeni. Nemojte dozvoliti da naša djeca, unučadi, praunučadi rješavaju ono u budućnosti što smo mi trebali.

Jednom se u historiji čovječanstva dala prilika da MUSLIMANI – BOŠNJACI mogu ispričati istinu a mi je ne znamo iskoristiti.

ISTINA I SAMO ISTINA. SVJEDOČENJEM MOŽEMO DO PRAVDE I BORBE PROTIV NEKAŽNJIVOSTI.

 

Bakira Hasečić

Komentariši