Kerla: Slobodan sam igrač, volio bih ponovo probati nešto novo

Semir Kerla strijelac za Irtish u kazahstanskom derbiju

Iza Semira Kerle je još jedna uspješna sezona. Bosanskohercegovački stoper završio je “epizodu” u kazahstanskom Irtysh Pavlodaru, s kojim je izborio nastup na evropskoj sceni, te je sada u potrazi za sedmim klubom u karijeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerla: Slobodan sam igrač, volio bih ponovo probati nešto novo


Iza Semira Kerle je još jedna uspješna sezona. Bosanskohercegovački stoper završio je “epizodu” u kazahstanskom Irtysh Pavlodaru, s kojim je izborio nastup na evropskoj sceni, te je sada u potrazi za sedmim klubom u karijeri.

Kerla je početkom ove godine potpisao za Irtysh Pavlodar u koji je došao iz litvanskog Žalgirisa, s kojim je ostvario fenomenalne rezultate, a trenutno je na odmoru i u potrazi za novim angažmanom. 

“Kazahstanska liga je veoma teška, iscrpljujuća i zahtjevna. Potrebno je mnogo prilagođavanja, od vremenske zone, temperature, podloge terena… Tako da je potrebno vremena da se čovjek prilagodi na sve to”, rekao je Kerla na početku razgovora za SCsport.ba, dodavši: 

“Zbog toga forma je bila u drugom planu, iako bi trebala biti u prvom. Međutim ekipa je igrala dobro, tako da nisam imao problema s formom. Cijeloj ekipi je dobro išlo, pa tako i meni. Mogu reći da sam zadovoljan”. 

S Irtyshom izborio nastup u Evropi 

Irtysh Pavlodar je završio sezonu na trećem mjestu i tako osigurao nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu, što je sjajan rezultat. 

“Imali smo dobar početak sezone, ali poslije je bilo dosta turbulencija. Mnogo stvari se promijenilo. Na kraju treće mjesto je odlično i smatram da je to maksimum koji se mogao izvući iz ove situacije”, istakao je 29-godišnji defanzivac. 

Kerla je ove sezone odigrao 24 utakmice u prvenstvu i tri u Kupu Kazahstana, a postigao je i tri pogotka. Tako je nastavio sjajnu sezonu od četiri uzastopne sezone u kojima je postigao najmanje dva prvenstvena pogotka, iako mu to nije primarni cilj. 

“Da, postigao sam tri gola i upisao asistenciju. Moglo je biti i više. Uvijek može više i bolje, ali prije svega moraš biti zadovoljan onim što si uradio kako bi mogao ići ka naprijed”, rekao je Kerla. 

Trenutno ne razmišlja o transferu 

Poslije iscrpljujuće sezone Kerla je na odmoru i još uvijek ne razmišlja o novom transferu. 

“Trenutno sam na odmoru. Sezona je bila teška. Još uvijek ne razmišljam o transferu. Rano je još za pregovore, jer dosta ekipa igra i ne znaju šta će im trebati u prelaznom roku. Slobodan sam igrač i transfer će doći sam od sebe, obzirom na sezonu kakvu sam imao”, kazao je nekadašnji fudbaler Željezničara. 

Kerla je u dosadašnjoj karijeri igrao za šest klubova – Radnik iz Hadžića, Željezničar, Panserraikos, Žilinu, Žalgiris i Irtysh Pavlodar. Dvadesetdevetogodišnji stoper kaže da bi ponovo volio probati nešto novo. 

“Volim uvijek probati nešto novo. Počinješ s nule i sve što uradiš vrijedi. Mnogo je teže kada mijenjaš klub. Kada si u nekom klubu od ranije, samo držiš kontinuitet. Međutim, možda je bolje mijenjati. Kada mijenjaš klub onda se još više trudiš”, istakao je stoper koji ima i nastup za A reprezentaciju BiH. 

Bh. defanzivac je do sada sa Željezničarom osvojio tri puta Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te jedan Kup naše države, a sa Žalgirisom bio je dva puta prvak Litvanije, te osvojio jedan litvanski Kup i dva Superkupa. 

“Uvijek se trudiš da budeš što bolji. Ostao sam u kontinuitetu dobrih rezultata, Allahovom voljom ili svojim trudim. Mada mislim više zbog ovog prvog. Prije svega čovjek želi da osvoji nešto, jer to ostaje s tobom za cijeli život, pa tek onda ide novac. Mogućnost osvajanja trofeja daje ti motiv više”, rekao je Kerla na kraju razgovora za SCsport.ba.

 

Autor: Anel Kerić 
Datum: 

SCsport.ba

Komentariši