SLIČNOST TVOREVINA RS i NDH

 

Dr. Suad Kurtćehajić je između ostaloga naglasio: – 9. januara 1992. godine, protivno pravu i cijeloj međunarodnoj zajednici formirana je jedna paratvorevina koja je nazvana RS BiH. U tom pogledu postoji, iako različitost od 51 godine, velika je sličnost sa NDH. Kurtćehajić je naglasio da su NDH-azija i RS toliko slični kao sijamski blizanci. Također je Kurtćehajić napravio poređenje ISIL-a i RS-a.

 

 

 

 

SLIČNOST TVOREVINA RS i NDH; REVIZIJA TUŽBE BIH VS SRBIJA ZA GENOCID

 

Forum bošnjačkih intelektualaca u četvrtak, 19. januara 2017. godine održao je vanrednu press konferenciju na temu: „SLIČNOSTI I RAZLIKE IZMEĐU 09. JANUARA 1992. DANA RS-A I 10. APRILA 1941. DANA PROGLAŠENJA NDH“

Na vanrednoj press konferenciji su govorili:
– Rreisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK);
– Prof. dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik Forum bošnjačkih intelektualaca (FBI).

Dr. Suad Kurtćehajić je između ostaloga naglasio: – 9. januara 1992. godine, protivno pravu i cijeloj međunarodnoj zajednici formirana je jedna paratvorevina koja je nazvana RS BiH. U tom pogledu postoji, iako različitost od 51 godine, velika je sličnost sa NDH. 
Kurtćehajić je naglasio da su NDH-azija i RS toliko slični kao sijamski blizanci.
Također je Kurtćehajić napravio poređenje ISIL-a i RS-a.

Dr. Mustafa Cerić je govorio da se mora pokrenuti revizija tužbe, ali i osvrnuo da se na Njegošev “Gorski vijenac” u kojem su duboki korijeni genocida koji se u kontinuitetu čini nad Bošnjacima.

– Mi u BiH treba da podignemo tužbu protiv izučavanja i čitanja “Gorskog vijenca” u Crnoj Gori ili bilo gdje. Što se nas Bošnjaka tiče, to je djelo koje poziva naše susjede na genocid

 

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=Wr18t-pXeVs&feature=youtu.be

 

 

 

 

Komentariši