Projekat izgradnje pruge uzanog kolosjeka

DSC 0980

Projekat izgradnje pruge uzanog kolosjeka koja bi prolazila kroz nekoliko općina sa ciljem razvoja turizma. Naš projekat podrazumjeva osposobljavanje već postojeće pruge koja prolazi kroz predivne prirodne pejzaže općina Zavidovići, Olovo, Vareš, Han Pijesak, Sokolac i Rogaticu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat izgradnje pruge uzanog kolosjeka

 

Dana 13.02.2017. godine održan je sastanak predstavnika „Balkanskog kluba mira“ i načelnika 5 općina. Predsjednik „Balkanskog kluba mira“, Osmo Vatreš prezentovao je projekat izgradnje pruge uzanog kolosjeka koja bi prolazila kroz nekoliko općina sa ciljem razvoja turizma.

Svrha sastanka je uvođenje u projekat izgradnje pruge kako bi se na adekvatan i sveobuhvatan način projekat mogao predstaviti Općinskom vijeću a u cilju transparentnosti. „Naš projekat podrazumjeva osposobljavanje već postojeće pruge koja prolazi kroz predivne prirodne pejzaže općina Zavidovići, Olovo, Vareš, Han Pijesak, Sokolac i Rogaticu.

Sredstva za realizaciju ovog projekta su već obezbjeđena tako da bi omladinci koji budu dio projekta mogli biti adekvatno plaćeni za realizaciju osposobljavanja pruge. Potrebno je formirati komisiju koja će obići teren i odrediti šta je potrebno za početak provođenja projekta.

 

Planiramo izgraditi planinarske domove, lovačke kuće i hotele za turiste koji bi posjetili ove općine. Postavljanje kamena temeljca bilo bi 9.maja a početak izvođenja radova 21. septembra 2017. godine“, rekli su predstavnici „Balkanskog kluba mira“.

Općinski načelnik Hašim Mujanović kao domaćin ovog sastanka zahvalio se na odzivu i rekao kako u narednom periodu treba raditi na prikupljanju potrebnih dokumenata i utvrđivanju trenutnog stanja na tom području pa tek onda pristupiti realizovanju jednog ovako velikog i značajnog projekta.  

 

http://www.zavidovici.ba

 

Komentariši