IFTAR U PODŽEPLJU

Sinoc /11.6.2017/ je hvala Allahu u dzamiji u Podzeplju iftarilo 130 postaca. Iftar su sponzorirali: Most povjerenja Kuvajt, hadzija Tarik Mataradzija, Dzemal ef. Salkic i braca iz Zenice, hadzi Zemina i kcerka, Sejda H., Nedzad Hasanovic i Munib Jusupovic. 

 

 

 

 

IFTAR U PODZEPLJU


Sinoc je hvala Allahu u dzamiji u Podzeplju iftarilo 130 postaca. Iftar su sponzorirali: Most povjerenja Kuvajt, hadzija Tarik Mataradzija, Dzemal ef. Salkic i braca iz Zenice, hadzi Zemina i kcerka, Sejda H., Nedzad Hasanovic i Munib Jusupovic. 


Elvedin ef. Selimovic, predsjednik Medzlisa IZ-e Zepa je nakon iftara poselamio prisutne i dao rijec Dzemal ef. Salkicu, koji se zahvalio na pozivu, a posebno vrijednim i veselim domacinima.


Nakon toga se Nezim Halilovic Muderris zahvalio Allahu, dzelle se’nuhu, na mnogobrojnim blagodatima, a potom i nasim gostima iz Zenice na celu sa Dzemal ef. Salkicem, gostima Udruzenja Povratak kuci i Udruzenja Izvor nade, kao i vrijednoj braći h. Almiru Z., hadziji Safetu iz Kamenice, Zvornik, hadziji Berizu M. i njegovom babi iz Stedre, Bratunac, a posebno Edin ef. Sljivaru, glavnom imamu Medzlisa i Elvedin ef. Selimovicu, predsjedniku Medzlisa, kao i vrijednim domacinima, bez kojih ne bi imali kome doci i sa kime podijeliti radost iftara. 
Potom je prisutne podsjetio na Bitku na Bedru i pouke koje ona nosi sa sobom. 
Pred teraviju je posebna poslastica bila Razvarusa, ali ona na starinski vakat, koju su posebno pohvalili nasi gosti i kazali da ne pamte kada su posljednji put pojeli ovu nasu bosansku poslasticu. 


Vecina prisutnih je bez obzira na to sto su jacija i teravija kasno ostali da ih obave dzematile. 
Elvedin ef. je sve prisutne pozvao na iftar u Godjenjima 15.06., cetvrtak i na iftar u Zepi 19.06., ponedjeljak. 
Sa suzama u ocima smo se poselamili sa nasim domacinima i krenuli svojim kucama uz obecanja nasih gostiju da ce nas i narednih godina zijaretiti i dijeliti sa nama radost nasih iftara.

 

 

 

Komentariši