Rješenje o određivanju biračkih mjesta za izbor članova savjeta mjesnih zajednica

Za izbor članova Savjeta mjesnih zajednica na području opštine Rogatica, određuju se sljedeća biračka mjesta

 

 

 

 

 

Rješenje o određivanju biračkih mjesta za izbor članova savjeta mjesnih zajednica

 

OPŠTINSKA IZBORNA KOMISIJA
ROGATICA
Broj: 03/1-14-03-13/21
Datum, 25.05.2021. godine

Na osnovu tačke 10. Uputstva o organizovanju i sprovođenju izbora za članove Savjeta mjesne zajednice

(„Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 122/12 i 3/13) i Odluke o raspisivanju izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica na području opštine Rogatica („Službeni glasnik opštine Rogatica“, broj 4/21), Opštinska izborna komisija Rogatica  d o n o s i

R  J  E  Š  E  Nj  E

O ODREĐIVANjU BIRAČKIH MJESTA ZA IZBOR ČLANOVA SAVJETA MJESNIH ZAJEDNICA NA PODRUČJU OPŠTINE ROGATICA NA IZBORIMA KOJI ĆE SE ODRŽATI 6. JUNA 2021. GODINE

I

Za izbor članova Savjeta mjesnih zajednica na području opštine Rogatica, određuju se sljedeća biračka mjesta:

  1. Za područje mjesne zajednice Borika, biračko mjesto broj 1, Mjesna kancelarija na Borikama,  obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Borika.
  2. Za područje mjesne zajednice Berkovići, biračko mjesto broj 2, privatna kuća Dragičević Miloša, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Berkovići.
  3. Za područje mjesne zajednice Žepa, biračko mjesto broj 3,  Mjesna kancelarija u Žepi, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Žepa.
  4. Za područje mjesne zajednice Gučevo, biračko mjesto broj 4, Dom u Gučevu, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Gučevo.
  5. Za područje mjesne zajednice Kozići, biračko mjesto broj 5, Mjesna kancelarija u Kozićima, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Kozići.
  6. Za područje mjesne zajednice Mesići, biračko mjesto broj 6, u naseljenom mjestu Lađevine, privatna kuća Tomić Ljubiše, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Mesići.
  7. Za područje mjesne zajednice Kukavice, biračko mjesto broj 7, Dom u Kukavicama, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Kukavice.
  8. Za područje mjesne zajednice Osovo, biračko mjesto broj 8, Dom u Osovu, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Osovo.
  9. Za područje mjesne zajednice Plješevica, biračko mjesto broj 9, privatna kuća Bojat Bojana u Plješevici, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Plješevica.
  10. Za područje mjesne zajednice Seljani, biračko mjesto broj 10, Dom u Seljanima, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Seljani.
  11. Za područje mjesne zajednice Stjenice, biračko mjesto broj 11, Osnovna škola na Stjenicama,  obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Stjenice.
  12. Za područje mjesne zajednice Rogatica 1, biračko mjesto broj 12, Fiskulturna sala srednjoškolskog centra u Rogatici, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Rogatica 1.
  13. Za područje mjesne zajednice Rogatica 2, biračko mjesto broj 13, Fiskulturna sala srednjoškolskog centra u Rogatici, obuhvata birače sa prebivalištem u mjesnoj zajednici Rogatica 2.

II

               Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i isto će se objaviti na zvaničnoj web stranici Opštine Rogatica, sredstvima javnog informisanja, oglasnim tablama Opštine i mjesnih zajednica.

 

 

OPŠTINA ROGATICA
SKUPŠTINA OPŠTINE

Na osnovu tačke 3.2. Uputstva o organizovanju i sprovođenju izbora za članove savjeta mjesne zajednice („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 122/12 i 31/13) i Odluke o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području opštine Rogatica, broj 02/1-013-4-3/21, od 28.04.2021. godine, Skupština opštine Rogatica

O B A V J E Š T A V A
GRAĐANE OPŠTINE ROGATICA O PROVOĐENjU REDOVNIH IZBORA
U MJESNIM ZAJEDNICAMA NA PODRUČJU OPŠTINE ROGATICA

I – Dana 06.06.2021. godine (nedjelja), u vremenu od 07-19 časova, održaće se redovni izbori za članove savjeta u svim mjesnim zajednicama na području opštine Rogatica i to:
– MZ Rogatica I, – MZ Rogatica II,
– MZ Plješevica, – MZ Stjenice,
– MZ Borika, – MZ Žepa,
– MZ Osovo, – MZ Seljani,
– MZ Kozići, – MZ Kukavice,
– MZ Mesići, – MZ Berkovići,
– MZ Gučevo.

II – Izbore će provesti Opštinska izborna komisija i birački odbori, u skladu sa Izbornim zakonom Republike Srpske, Uputstvom o organizovanju i sprovođenju izbora za članove savjeta mjesne zajednice i Statutom opštine Rogatica.

III – Krajnji rok za konstituisanje savjeta mjesnih zajednica je 23.06.2021. godine.

IV – Opštinska izborna komisija će, blagovremeno i na prikladan način, upoznati građane o načinu predlaganja kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica, kao i o drugim pitanjima od značaja za sprovođenje izbora.

V – Građani i ostali zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti od Opštinske izborne komisije na telefon 058/420-721.

VI – Ovo obavještenje biće objavljeno na oglasnoj tabli opštine Rogatica, oglasnim tablama mjesnih zajednica, putem Radija „303“ i distribucijom info letaka, a naknadno će se objaviti u „Službenom glasniku opštine Rogatica“.

 

 

Komentariši