Uređenje vode Budnja poziv na prvu akciju

Da se okupimo na akciji uređenja Budnja,  u subotu 3. Jula u 10.oo, ponesi lopatu, ili krampu,  ili motiku, Dođi ako nemaš prečih obaveza.  Ko nije u mogučnosti da dođe može učestvovati,  ako je u mogučnosti finansijski,  obzirom da smo planirali betoniranje ispred koita sa ugradnjom klupa i stolova,  a za to nam trebaju finansijska sredstva!

 

 

 

POZIV NA AKCIJU

Uređenje vode Budnja poziv na prvu akciju

 

Dragi moj rođače,  kako si,  kako su tvoji!?

Danas sam bio na našem Budnju. Znaš Budanj je voda,  poznata široj okolini,  mnogi smo je godinama pili,  mnoge nas je majka prvi put okupala sa njom! Kažu da ima ljekovita svojstva,  bolesni bi imali želju da se Budnja napiju. 

Znaš da sa nalazi neposredno pored našeg mezarja,  a tamo su naši korijeni,  naše porijeklo i baza naših gena. Mi Grabovice i Harbinje tu smo živjeli i umirali,  a naš Budanj kao vječnost svjedoči i pamti!

Danas je Budanj u jako lošem stanju. Voda je jednako hladna i pitka,  ali okolina jako loše izgleda. 

Zato ti rođače pišem i pozivam, 

1. Da se okupimo na akciji uređenja Budnja,  u subotu 3. Jula u 10.oo, ponesi lopatu, ili krampu,  ili motiku, Dođi ako nemaš prečih obaveza. 

2. Ko nije u mogučnosti da dođe može učestvovati,  ako je u mogučnosti finansijski,  obzirom da smo planirali betoniranje ispred koita sa ugradnjom klupa i stolova,  a za to nam trebaju finansijska sredstva!

U subotu bi bila prva akcija, a za 10tak dana još jedna finalna,  do tada bismo izvršili sve neophodne pripreme. 

Nadam se vašem dolasku,  jer to je naš dug prema prošlosti i amanet budućim generacijama !

Selam Hajrudin

 

 

Komentariši