Završen 17. Memorijalni turnir “Prof. dr Husein Kulenović”

Na 17. Memorijalnom turniru “Prof. dr Husein Kulenović” odigranom u prostorijama Kluba nastupilo je 8 igrača. Igralo se 7 kola po tempu od 12 minuta po igraču. Drugo mjesto je pripalo Suadu Kurtćehajiću, a cetvrto  Samiru Čamdžiji

 

 

 

Završen 17. Memorijalni turnir “Prof. dr Husein Kulenović”

 

 

Na 17. Memorijalnom turniru “Prof. dr Husein Kulenović” odigranom u prostorijama Kluba nastupilo je 8 igrača. Igralo se 7 kola po tempu od 12 minuta po igraču

 

Najviše uspjeha na kraju imao je Prof. dr Haris Gekić koji je sa 6 pobjeda i jednim remijem osvojio zasluženo prvo mjesto.

U zadnjem kolu u odlučujućem meču pobjedio je sa crnim figurama u sicilijanskoj odbrani drugoplasiranog na današnjem turniru sa 5.5 poena, Akademik Prof. dr Suad Kurtćehajić.

Treće mjesto sasvim zasluženo osvojio je počasni predsjednik Kluba 89-ogodišnji Akademik Prof. dr Enver Raljević sa 4.5 poena.

Četvrto mjesto zauzeo je inženjer Samir Čamdžija sa 3.5 poena koliko je imao i ekonomista Fuad Bavčić (jedini ostao neporažen protiv prvoplasiranog na današnjem turniru).

Šesto mjesto sa 3 poena osvojio je inženjer Dževdet Dautbegović i pokazao nakon povratka aktivnom igranju šaha veoma dobru igru. Sedmo mjesto zauzeo je inženjer Mujo Manić sa 1.5 poenom, a posljednje 8 mjesto ekonomista Omer Omerefendić.

Turnir je veoma uspješno sudio Zlatko Miladinović, nacionalni sudija.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika i dodjele nagrada koje je uručio Akademik Prof. dr Enver Raljević druženje je nastavljeno u obližnjem restoranu.

 

Komentariši