Prolongiran meč Irona Pukija

Edin Puhalo

Borba između najboljeg bh. boksera Edina Puhala, alijas Irona Pukija, i Finca Samulija Karkkainena je morala biti prolongirana. Naime, Karkkainen je desetak dana prije borbe bio pozitivan na koronavirus zbog čega je borba prolongirana nekoliko sedmica.

 

 

Prolongiran meč Irona Pukija

 

Borba između najboljeg bh. boksera Edina Puhala, alijas Irona Pukija, i Finca Samulija Karkkainena je morala biti prolongirana.

Naime, Karkkainen je desetak dana prije borbe bio pozitivan na koronavirus zbog čega je borba prolongirana nekoliko sedmica.

“Želio sam boriti se s nekim drugim protivnikom, ali organizatori nisu uspjeli naći adekvatnu zamjenu jer je u pitanju važna borba za titulu, a bio je vrlo kratak period za zamjenu. Odradio sam najduže i najkvalitetnije pripreme do sada i stvarno mi je žao što moramo prolongirati nekoliko sedmica ovaj moj meč”, rekao je Puki.

Naš bokser će nastaviti s kvalitetnim radom i pripremama.

“Nadam se što bržem novom terminu za moju najvažniju borbu u karijeri. Postoji i opcija da organizujemo veliki event u Sarajevu i da prvi put dovedemo IBO organizaciju u našu državu i naš grad, ali to ovisi i od podrške države jer je organizacija veoma skupa. Nadam se da ću imati podršku i da će mjesto borbe za IBO titulu ipak biti u našem gradu jer bi to bio veliki događaj za ljubitelje ovog sporta, ali i ozbiljna promocija našeg glavnog grada i države. Inače, još jednu sedmicu priprema radit ću na Igmanu u Montiju, a onda ostatak u svom Iron Puki Boxing kampu”, poručio je Puki.

Komentariši