Veliki interes na prezentaciji javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivrednih mašina iz Mađarske

Veliki interes na prezentaciji javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivrednih mašina iz Mađarske

Danas je za rogatičke poljoprivredne proizvođače i prerađivače održana prezentacija javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivrednih mašina iz Mađarske. Prezentaciju su održali predstavnici Fondacije za održivi razvoj RS“Progresus”.

Dodjeljujemo do 70% subvencija za provođenje programa Vlade Mađarske prilikom pomoći poljoprivrednicima i prerađivačima za nabavku nove mehanizacije, opreme i alata mađarskog porijekla. Prošle godine u Rogatici smo imali četvoro zainteresovanih, a danas punu salu, zbog čega smo veoma zadovoljni.
Minimalno učešće Fondacije je 2.500, a maksimalno 25.000 eura, dok je minimalno učešće poljoprivrednika 30% – izjavili su iz fondacije “Progresus”.

Opštinska uprava Rogatica pružiće svu tehničku podršku zainteresovanim poljoprivrednicima i prerađivačima.

Izuzetno nam je drago što još postoje ovakvi projekti. Zahvalni smo Vladi RS koja ima razumijevanja i svake godine omogućava ovaj projekat. Kao lokalna zajednica spremni smo da pomognemo, pa će naši referenti za poljoprivredu svim zainteresovanim biti na raspolaganju 24 sata – poručili su iz Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti Opštine Rogatica.

Komentariši