Ramo Bajrić, direktor Adazala: Borite se za svoje snove

Ramo Bajrić, direktor i osnivač firme Adazal Sarajevo, rođen je 25.03.1960. godine u Rogatici, gdje je završio srednju školu u Srednjoškolskom centru.

Do početka agresije na BiH bio je zaposlen u Gradskom saobraćaju u Sarajevu. No nakon završetka rata sa idejom i željom za uspjehom krenuo je u razvoj privatne djelatnosti i u tome uspio.

Bajrić kaže da je u svom životu najviše ponosan na svoju porodicu jer zahvaljujući njima, njihovim zajedničkim radom, trudom i zalaganjem postigli su sve što imaju.

“Faktor sreće i podrška porodice su čimbenici koji su me doveli tu gdje jesam. Međusobno poštovanje i kompromis su nezaobilazni u ovom poslu. Svojoj djeci uvijek govorim ‘za svaki problem postoji rješenje, potrudi se i nađi ga’. Tom parolom sam se vodio i uspio ostvariti ovo što jesam. Nastojim da prenesem svoje znanje na svoje uposlene i zajedničkim snagama opstajemo na tržištu. Moje znanje, njihova snaga i mladost su od izuzetnog značaja za naš uspjeh”, priča nam Bajrić.

Posao kojim se bavim karakteriše se stalnim kontaktima sa brojnim domaćim i ino firmama, stalna službena putovanja, obilasci poslovnih partnera, sastanci i pregovaranja. Tako da veći dio radnog vremena provede na terenu. No to mu ne pada teško i kaže da mu je zadovoljstvo biti na mjestu direktora.

“Kada kolektiv niže uspjeh za uspjehom i kada se sa poštovanjem spomene naš kolektiv nema većeg uspjeha za mene kao osnivača i direktora”, ističe.

Mladim ljudima koji se tek probijaju u poslovni svijet savjetuje da se bore za svoje snove jer samo uporni opstaju.

Njegovi profesionalni planovi za budućnost su: “Ostati, opstati i proširiti svoju djelatnost na šire područje”.

Njegov moto u životu je “Dobro se dobrim vraća”, a životna i poslovna filozofija: ”Život ne postaje lakši, već mi postajemo snažniji i otporniji”.

Komentariši