Koji je fudbaler u Rogatici imao nadimak BAJDO

BAJDO


Ko jos ne zna onu cuvenu reprezentaciju koja je pobijedila SSSR u Tampereu: Beara, Stankovic, Crnkovic, Cajkovski, Horvat, Boskov, Ognjanov, Mitic, Vukac, Bobek, Zebec…
Svakako najbolji i najpoznatiji bio je Bernard Vukas Bajdo clan “Hajduka”. Onizak, plavokos, lagan, a vrstan fudbalski znalac. Destak godina nakon njega u Rogatici se pojavio Ejub Muftic na mjestu centarfora junioira “Mladosti”.
Smekeri, kojih u Rogatici nikada nije manjkalo, prepoznali su u njemu nikog drugog no legendarnog Bajdu. Ejub nije dugo igrao u “Mladosti”, trbuhom za kruhom otisao je u Maribor, a potom u Njemacku. Ali njegova ljubav prema “Mldasti” ostala je trajna.
Znao je poklanjati svom bivsem klubu lopte, dresove, opremu, a za vrijeme ljetnimh malonogometnih turnira opremao je i predvodio ekipu “Hamburg” s kojom je znao i osvojiti glavnu nagradu – peceno jagnje.

Sele 28.3.2008
forum – rogatica.com

P:S: Ovu i druge price na nasem forumu je pisao Sele a.r. 2008 godine. Vjerovatno mnogi akteri o kojima govori u svojim pricama sa ove distance 2024 nisu među živima. Onima koji su preselili da se Allah smiluje a onima koji su živi puno zdravlja, sreće i rahatluka….AMIN.

Komentariši