Koji je fudbaler u Rogatici imao nadimak RUDAKOV

RUDAKOV


Kad se bude pisala i ako se bude pisala istorija FK”Mladost” svakako ce poveliki prostor zauzeti i Pavica Muhamed Pava – golman koji je uz Himzu Hodzica i Mirsu Bajraktarevica najduze stajao izmedju stativa.

Pava je bio korupulentan, sa istancanim refleksima, vraski hrabar i nadasve – sportista od glave do pete. Pavi se nije moglo dogoditi da propusti neku utakmicu ili da, ne daj Boze, ucestvuje u kakvim necasnim radnjama.

Jedne prilike “Mladost” je ugostila focansku “Sutjesku” kojoj je u Rogatici bio neophodan bod za opstanak u ligi. Posto je “Mladost” bila obezbjedjena, dva su se predsjednika dogovorila, a upoznat je bio i sudija, da se dogovoreno i odigra. Seperka je bio zaduzen da to saopsti Pavi, ali je ovaj, sve prijeteci Seperki, rekao da o tome nema ni govora. I, dabome, branio ko Rudakov, sve sto se moglo odbraniti, cak i penal. Navala je sabotirala pa je Pava imao pune ruke posla. Seperka je, opet, svojstveno njemu zavalio evro-gol i nastala je panika…Focaci su ipak nekako ugurali taj jedan gol, a Pava je , mokar i blatnjav, sve prijeteci dugackim prstom, napustio staro igraliste kraj Pilane.
I ,da. Nadimak Rudakov dobio je po slavnom ruskom golmanu koji je na golu “zbornaje” zamijenio vjerovatno najboljeg golmana kojeg je svijet ikada vidio – Lava Jasina.

Sele 01.04.2008
forum – rogatica.com

P:S: Ovu i druge price na nasem forumu je pisao Sele a.r. 2008 godine. Vjerovatno mnogi akteri o kojima govori u svojim pricama sa ove distance 2024 nisu među živima. Onima koji su preselili da se Allah smiluje a onima koji su živi puno zdravlja, sreće i rahatluka….AMIN.

Komentariši