Koji je fudbaler u Rogatici imao nadimak SEPI

SEPI
Drugu sampionsku titulu Bosni i Hercegovini donio je “Zeljeznicar” u sastavu Janjus, Kojovic, Becirspahic , Bratic, Katalinski, Hadziabdic, Jelusic, Jankovic, Bukal, Spreco i Derakovic.

Jadan od ponajboljih,osebujnog stila,bio je Edin Spreco – Sepi.E,tada je u Rogatici igrao Amir Krajina – Ranja, bas na mjestu polutke ,ili kako se to danas kaze, zadnjeg veznog.

Krhke konstrukcije,sa sirokim radijusom kretanja, znalac dobio je od navijaca ime Sepi (po Spreci, naravno) Ranja je igrao u onoj poznatoj postavi “Mladosti”Pavica, Jusic Asim, Enver Hadzihasanovic, Nail Kartal, Milosav Jovicic, Miroslav Gluhovic, Alija Jusic, Slobodan Mijic, Ferid Sisic, Mehmedalija Jusic Seperka, Redzep Alkovic, a igrali su jos Mirsad Barjaktarevic, Sejo Dzananovic, Furtula i Zizovic.

Ranja nije dugo igrao,a sportsku karijeru zavrsio je kao trener (i to vrlo uspjesan) najbolje kosarkaske ekipe “Mladosti” koja je u to vrijeme spadala medju tri-cetiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini. Sjetite se samo koju su sjajnu kosarku igrali Midho Lihic, Osman Hasanagic, Tomo Andjelic, rahm.Nijaz Braco Jasarevic, dr.Sejo Golic, Rusmir Pavica, Seli Selimbegovic…

Sele 31.03.2008
forum – rogatica.com

P:S: Ovu i druge price na nasem forumu je pisao Sele a.r. 2008 godine. Vjerovatno mnogi akteri o kojima govori u svojim pricama sa ove distance 2024 nisu među živima. Onima koji su preselili da se Allah smiluje a onima koji su živi puno zdravlja, sreće i rahatluka….AMIN.

Komentariši